Popjunkien

Svenska pojkband?

Min kollega sms:ar och ber oraklet om hjälp. Hon skickar i sin tur frågan vidare till sina fina läsare: vilka svenska pojkband har funnits innan EMD? Mitt bidrag är det första enligt nittiotalsmallen: Consoul. Minns ni? Med Tobias Kagelind i spetsen. En av de forna medlemmarna (som jag inte vet namnet på) var den som var på löpet för knarkbrott i Västerås häromsistens, om jag fattat det rätt.

I övrigt kommer jag knappt på några. Herreys, GES och… Triad?

Här är kriteriet för ett pojkband enligt Wikipedia:
”Seen as important to a ”boy band” group’s commercial success is the group’s image, carefully controlled by managing all aspects of the group’s dress, promotional materials (which are frequently supplied to teen magazines), and music videos. Typically, each member of the group will have some distinguishing feature and be portrayed as having a particular personality stereotype, such as ”the baby,” ”the bad boy,” or ”the nice boy.” While managing the portrayal of popular musicians is as old as popular music, the particular pigeonholing of band members is a defining characteristic of boy and girl bands.

In most cases, their music is written, arranged and produced by a producer who works with the band at all times and controls the group’s sound – if necessary, to the point of hiring session singers to record guide vocals for each member of the group to sing individually if the members cannot harmonize well together.

A typical boy band performance features elaborately choreographed dancing, with the members taking turns singing and/or rapping . Boy bands generally do not compose or produce their own material, unless the members lobby hard enough for creative control (e.g. The Monkees and ‘N Sync).

The key factor of a boy band is being trendy. This means that the band conforms to the most recent fashion and musical trends in the popular music scene.”

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Svenska pojkband?

 1. Carreca skriver:

  Det fanns en bratkonstellation som kallade sig First Class, och det är väl tveko om det var särskilt seriöst, men de gjorde en Milli Vanilli-cover och det var väl ungefär det. Svante Tegnér och Pause chefred Hugo Rehnberg medverkade bland annat.

  Men att du tvekar beror troligen på att det inte funnits några framgångsrika svenska boybands.

 2. Anna skriver:

  So What? tror jag att de hette – slutet av 80-talet, kom typ från Västerås/Eskilstuna och sångaren var rätt snygg, tyckte i alla fall mitt 10-åriga jag.

  Why should I trust you? minns jag, eventuellt hade de några andra s.k. hits (som väl hamnade på Trackslistan typ en vecka).

 3. saom skriver:

  Blond?
  Dom vann ju ändå melodifestivalen.

 4. Buster skriver:

  Alban, Brolin och Borg…hehe. Eller vilka var det?

 5. Astrid skriver:

  Buster: Friends in need kallade de sig! Jag fick recensera deras singel i KP, eftersom jag var typ 10. Jag hårdsågade.

  Annars var det väl mest svenska tjejgrupper som gällde. Jag, ehehe, älskade Popsie. Där fanns det verkligen roller.

 6. anna skriver:

  ossi carp var med i consoul också, han va rätt het tyckte jag då. numer skriver han för DN. eller, jag förutsätter att det är samma människa, det är ett ganska osannolikt namn att ha en dubbelgångare på.

 7. Jenny skriver:

  the pinks för tusan! dom tyckte ju jag var jättebra! http://sv.wikipedia.org/wiki/Peter_Bergstr%C3%B6m

Kommentera