Popjunkien

Vårens trendfärg: gul

Jag har inget emot den nya tidens rapportering av modetrender. Däri räknar jag smart paketering som Sofis mode, alla tidningars ”modeexperter” och många av de modebloggar som står för både lättsamma och inspirerande intryck.

Men det jag inte kan förstå är hur vissa spanare sätter fingret i luften för att varje år förutspå självklara vårplagg som ”årets trend”. Ni vet exakt vad jag menar men för att tydliggöra det extra ska jag dra tre exempel.

1) Vårens trendfärg: gul
Varje år så här dags ser vi plocksidor och reportage som blandar nån gul sandalett med en orange väska och några H&M-klänningar i olika nyanser av gult. Rubriken? ”Vårens trendfärg”.

Jag vill hävda att gult är en färg som alltid kommer fram kring, säg, påsk för att sedan synas fram till sommarlovet ungefär då folk tröttnar och kryper ner i en pastellkulör i stället.

2) Jeansjackan
Förra våren matades vi med informationen att jeansjackan var årets trendplagg. Säg den som inte burit jeansjacka varje vår sen högstadiet? Inte jag dårå eftersom jag av någon anledning inte fick en jeansjacka förrän jag själv köpte en i gymnasiet, men sen dess har jag burit den i stort sett varje vår.

Jag vill hävda att jeansjackan är ett basplagg.

3) T-shirt med tryck.
Oavsett om det är Kalle Anka eller ett klatschigt texttryck har i alla fall inte jag märkt någon nedgång i tryckta t-shirtmarknaden sedan mitten av 90-talet. Vår generaton är praktiskt taget födda med ett ironiskt tryck på bröstet. I år sägs Disney-trycken vara heta men det var ju typ igår som Jennifer Aniston m fl gick omkring i de där Musse Pigg-tishorna.

Jag vill hävda att även t-shirt med tryck är ett basplagg.

Andra typiska basgrejer som brukar nämnas som vårtrender titt som tätt är marint (dvs randigt) och Converse-dojor. Ni har säkert fler exempel?

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Vårens trendfärg: gul

 1. Ulrika skriver:

  Och den obligatoriska rubriken är ”Gult är inte fult.”

  En annan återkommande vårtrend:
  ”Trenchen är tillbaka!”

 2. anna skriver:

  och det diffusa ”blommor och skira tyger”.

  (f.ö har jag alltid funderat på hur det funkar med jeansjacka och bröst. jag får det inte att gå ihop i mitt inre och jag har aldrig provat själv, av ja, skälen jag just angav.)

 3. Rebecca (admin) skriver:

  anna: jag har ju lång erfarenhet av bröst och tycker att jeansjacka + boobies är värsta ultimata kombinationen! Så snyggt att ha en enda knapp knäppt precis under bröna. Förutsatt att jackmodellen är tajt och snygg från början.

 4. anna skriver:

  för min inre bild har jag bara sett en stor fyrkant.nu måste jag genast ge mej ut och prova!

  lovar att återkomma med besked sen…

Kommentera