Popjunkien

Hela och rena

Kollade lite på fattigmannens Filip & Fredrik igår: Erik och Mackan – Hela och rena. Jämför med F&F gör jag bara för att de i produktionen själva så gärna strävar ditåt, givetvis utan att lyckas. Det är snabba klipp (men inte snabba nog) och vetenskap blandat med galenskap (som är tråkigt ogalen).

Generellt är jag skeptisk till program där de först hittar på en sanning för att sedan försöka motbevisa den som en myt. Ett annat uppenbart exempel är Mythbusters där de skapar actionfyllda myter bara för att ha en anledning att leka med farliga ingredienser.

Nåväl, i gårdagens ”Hela och rena” åkte de till Gran Canaria för att ta reda på om man verkligen blir utvilad efter en veckas charter. Hur tänkte de då?! Är det någon som använder just ”vila” som argument för en resa till bargator, grisfester och loppbitna madrasser? Om nu redaktionen är sugen på att flyga till värmen tycker jag de kan göra det utan att hitta på någon lam ursäkt.

Sen tycker jag i och för sig att svensk snusk-tv är rätt välkommen, vi har väl inte haft något lokalt Jackass sen Wimans på ZTV? Igår testade de bland annat barnpoolsvatten och offentliga toaletter, längre fram ska de testa runkbås och blodiglar.

Jag tänker inte titta.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Hela och rena

 1. SW skriver:

  Exakt! Fattigmans-F&F var precis vad jag tänkte.

 2. Tove skriver:

  Ja, och jag är så sjukt provocerad av dem så jag vill kasta saker på tv:n. Men jag hyser agg på ett personligt plan och kan bara säga att jag inte vet vad jag ska säga.
  Erik var inte heller rolig när han var en del av EKG-programmet i 5:an men det var väl då nån tyckte att han behövde ännu mer media-utrymme. Svenne-lumpar-hö-hö-humor av värsta sort. Hela produktions-teamet består av kompisar till programledar-duon. De hade säkert jättekul på chartern.

 3. MJ skriver:

  I beg to differ. Om det är något man kan säga om Filip och Fredriks humor är det att den är så formatiserad att den helt tappat sin charm. Vad gäller den ”vetenskapliga” biten har jag svårt att se hur F & F s Boston Tea Party skulle kunna vara förebild för någon annan programmakare. Under Hela och Rena skrattade jag högt flera gånger, vilket inte varit fallet när jag sett F & F på sistone, även om det varit väldigt tydligt var jag,i något slags lite småäckligt samförstånd mellan programledare och ”smart tittare”, skulle skratta eller åtminstone nicka gillande.

Kommentera