Popjunkien

Gynning och Schulman ger ut privat mejlkorrespondens

Litteraturspaning tidigare publicerad i Glamour, oktober 2007. Den första delen känns ju lite trött nu, men Holly’s inbox kan ju vara kul att klicka på om du inte sett den.

Du mejlar dina kompisar förtroliga mejl varje dag – men har du tänkt på att alla de privata texter du skriver kan vara underlag för en roman? Nu i höst släpper mediepersonligheten Alex Schulman och skandalblondinen Carolina Gynning ”Privat – Mejlkorrespondens”, en gemensam bok baserad på de många mejl de skickat varandra sedan de blev vänner. Det är ännu mycket hysch-hysch kring boken men de utlovar ett öppenhjärtigt samtal om livet, om fester och terapeuter, om kärlek och sex, om ångest och glädje. Det är långt ifrån den första boken som byggts upp på det här sättet men det visar hur en berättelse kan växa fram fritt och ocensurerat i ett slutet sammanhang.

Mejlböcker kan vara avsiktliga också. I våras spreds en sajt på nätet – det såg först ut att vara en hackad inbox men visade sig vara ett chick lit-projekt. ”Holly’s Inbox” blev en e-postbok i realtid där läsare genom att tjuvkika på alla e-postmeddelanden på skärmen kunde följa receptionisten Holly på hennes nya jobb på ett finanskontor i London. Det plingade till dagligen och de påhittat privata mejlen som handlade om kärlek, tårar, glädje och skvaller blev som ett egna små kapitel i en bok. Och mycket riktigt, i början av hösten släpptes ”Holly’s Inbox” som en 800-sidors roman.

(Tillägg: nu till sommaren kommer nästa del i det som tydligen är en serie. Holly’s inbox – Scandal in the city).

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera