Popjunkien

Bokbad

Ibland älskar jag mitt jobb mer än andra dagar. Idag är en sådan dag, då jag fick böcker på ett möte. Jag var gamig och tog två:

1) Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl. Jag har den redan i ett oredigerat korrektur men den här pärlan måste verkligen ägas. Det är en av de bästa böckerna jag läst på länge, så smart men ändå opretto, lite som min livsfilosofi höhö.

2) Doris Lessings Ljuvaste dröm. Jag har aldrig läst Lessing, men tänkte börja nu. Är det här en bra bok att starta med?

På sängbordet ligger redan ett utskrivet korrektur på Skönhetens linje. Men jag tänkte för en gångs skull läsa en bok i taget faktiskt.

Vad läser ni just nu?

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Bokbad

 1. Marcus skriver:

  Finns så många bloggar så hur ska man orka läsa saker som tar längre än 5 minuter? Snuttifiering är det nya svarta and I love it.

 2. olle skriver:

  The Line of Beauty (engelska titeln är som alltid mycket snyggare) har jag inte läst, men mini-serien var riktigt bra tyckte jag.

  Just nu läser jag Margaret Atwoods ”Oryx & Crake”, men den är enormt trögläst även om den är intressant och bra. Det är sättet den är skriven på. Och så har jag just börjat läsa Mohsin Hamids ”Nattsvärmare”, men jag vet inte om den är något för mig, den verkar lite invecklad och väldigt ”inhemsk”. Väntar på att hans nya bok ska komma till biblioteket istället, för den verkar mycket bättre.

 3. Magazine girl skriver:

  Jag läser Rupert Everetts självbiografi ”Red carpets and other bananaskins”. Den är riktigt välskriven, kul och intressant – och så härligt engelsk!

Kommentera