Popjunkien

Saker man lärt sig, men glömt

Jahapp, använder ni liggande stolen ofta nuförtiden eller?

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Saker man lärt sig, men glömt

 1. Astrid skriver:

  Åh den hade jag helt glömt! Pinsamt nog är jag fullkomligt usel på matte, och fasar den dagen jag får barn och de börjar fråga om hjälp med läxor som involverar oskön gymnasiematte. Jag har verkligen glömt allt man inte behöver i vardagen. Hu.

 2. MartinO skriver:

  Det har faktiskt hänt. Tror jag räknade på hur många burkar målarfärg som jag skulle köpa.

  Skandal att inte alla ungar får lära sig det.

 3. Johanna skriver:

  Ja!

  Faktum är att jag väldigt ofta använder den. Om jag behöver dela något och inte har tillgång till excel (eller för den delen penna och papper) brukar jag rita en liten stol i luften och genast blir det mycket lättare att räkna. Så jag ser liggande stolen som en av de kunskaper mitt liv hade varit så mkt fattigare utan helt enkelt.

 4. MartinO skriver:

  Shit, Johanna. Räkna liggande stolen i huvudet? Jag är impad. För mig är det helt omöjligt att ha så många siffror i huvudet samtidigt.

 5. Rebecca (admin) skriver:

  jag är också impad, själv har jag aldrig någonsin anledning att göra stora divisioner, jag klarar mig långt med normalkomplicerad huvudräkning och överslag.

 6. Theres skriver:

  Det har hänt och går bra iblad. Men hur är det man gör när det inte går jämt ut, blir en massa decimaler och krångel? Täljare, nämnare och kvot, vilka vackra ord- de hade jag helt glömt!

Kommentera