Popjunkien

Sen kom ingenting – joho

Jag har sagt det förut och säger det igen: hur länge ska Jocke Berg skriva låtar som handlar om förr? Sluta jiddra om gymnasietiden liksom. Men sen kanske det bara är jag som gillar vuxenlivet hundra gånger mer än uppväxttiden, skulle aldrig falla mig in att skriva låtar om att vara 16. Älskar att bli äldre, och allt innan typ 24 var bara en transportsträcka mot att bli 30. Snart snart är jag där, bara ett drygt år kvar.

I övrigt håller jag med Anna om att det verkar vara dansgolvsvarning på den här låten. Och det är väldigt välkommet, har man tidigare känt för discodans i samband med Kent har man varit hänvisad till den förskräckliga Music Non Stop.

Dela: Facebook  Twitter 

11 kommentarer till Sen kom ingenting – joho

 1. isabelle skriver:

  Älskar Jocke Bergs regredierade postfjortistexter. ingen beskriver längta bort-känslan så bra som han.

 2. Astrid skriver:

  Haha, jag håller med dig. Jag har velat vara i typ 25-årsåldern sen jag var tretton. Hatade mina tonår och det var bara så oskönt. Istället för att vältra mig i det nu låter jag istället bli att tänka på de hemska åren då ALLA är tafatta och lite pinsamma. Hu.

 3. C skriver:

  Men det är ju hela Kentgrejen. Det bygger väl på något slags utanförskap som upplevts när han var en finnig gymnasist. Han trivs kanske bättre med ”livet” nu än för 15-20 år sedan, men det finns inget spännande att skriva om att tjäna typ 8 miljoner om året, trivselkilon, renovera takvåningen och hämta och lämna på dagis.

  Jag tror att det är något som nästan alla låtskrivare brottas med. Efter genombrottet blir det så bekvämt och man är accepterad, och då brinner inte livet och känslorna lika mycket.

  Sedan tror jag att det är samma fenomen av målgruppsanpassning som exempelvis Winnerbäck håller på med. Igenkänning för gymnasister och universitetsstudenter. Och det är dem de lever på.

 4. annan skriver:

  Å, sant sant. Vem vill vara fjortis, eller tonåring öht? Det var apjobbigt och man (=jag) var apful.

 5. Hanna skriver:

  Känns dessutom som ingen med lyckad tonårstid måste lägga så mkt tid på att älta den.

 6. annalin skriver:

  Jag har inte så stor koll på hur kent:arna var som unga – kanske för att de inte pratar så mycket om sånt i intervjuer, men jag skulle spontant tro att man inte måste dra upp förtryckta tonårskänslor när man är en välmående man runt 40 – om det var så att man levde ut tonåren där och då? Det är väl bättre att uttrycka sig med nödrim och för många ”love” som fjortis, nu framstår J. Bergs gymnasietid som mer kultiverad och smart och djup än någon annans..

  Jag håller alltså med. In fact, vuxenliv är det nya svarta. Annars skulle t.ex inte alla (kändisar) vara så himla offentliga med sina föräldraledigheter, så var det knappast för bara 4-5 år sedan.

  Men Reblo!!! Musik Non Stop var förvisso länge den enda discodängan av Kent – men den är lovely!!! Kan felet vara att du har lyssnat på den engelskspråkiga varianten, som du faktiskt skrev? För den är lite mesig…So why don’t you dance to the music
  I hear inside my head…

 7. enioreh skriver:

  Kent var ju skitbra.. sisådär 1995.

 8. SW skriver:

  Exakt. Allt med Kent — bandnamnet, musiken, bandloggan, typsnittet, skivomslagen, texterna — är så jävla nittiotal.

 9. Rebecca (admin) skriver:

  Anna: jag menade så klart musik med K. Jag hatar allt med den låten, har alltid gjort. Den upptempo jag gillar bäst med dem är nog Revolt III

 10. olle skriver:

  Revolt III är BÄST, I tell you! BÄST!

 11. Rebecca (admin) skriver:

  i hear you Olle :)

Kommentera