Popjunkien

Klaxons och Lovefoxxx

Det var alltså Klaxons som fick Mercury Music Prize förra veckan. Vilket var roligt i sig eftersom jag var helt nygooglad på bandet i ett helt annat sammanhang. Såg nämligen en intervju med coola Lovefoxxx i CSS och hon pratade om att hon saknar sin pojkvän (Klaxon-gitarristen Simon Taylor-Davies) så mycket när de turnerar, men att hon ändå har tur eftersom de brukar spela på ungefär festivaler hela tiden.

Jag som är så himla förtjust i kändisar som bekänner sin kärlek till varandra letade upp lite citat och sånt, här t ex en blänkare i NME. Tidningen som är direkt ansvarig för deras förhållande eftersom de satte ihop den turné som de träffades på.

CSS är ju för övrigt ett i raden av ogooglingsbara namn som är väldigt tjugohundratal. Som Firefox (AK) och Cat 5. Och en massa andra band som jag tänkt blogga om i hundra år men glömt bort på vägen. Har ni några förslag?

Avslutar med ett riktigt reklamfilmssound, Klaxons-låten ”Golden Skans”.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Klaxons och Lovefoxxx

 1. Fredrik skriver:

  Äsch då, CSS är inte ogooglingsbart, gäller bara att vara lite klurig. Lägg till ”music” efteråt. Om inte annat hittar man fullständiga oförkortade namnet och att fortsätta därefter gör ju saken lättare.

  Vet inte hur bra det funkar med Firefox och Cat 5, dock, kan dom banden sämre. Firefox har ju musikplugins som kommer ivägen. Cat 5 gick nog bättre.

  Men egentligen ville jag bara visa upp mina galna google skillz :)

 2. Rebecca (admin) skriver:

  haha, you’ve got it man!

  Ska man vara helt ärlig så har ju Firefox ett tillägg efter sitt namn, AK, förmodligen för att underlätta just googlandet och undvika varumärkesintrång etc. Det är betydligt mer lättgooglat än Firefox rätt och slätt.

 3. SW skriver:

  !!! kanske? http://www.google.se/search?hl=sv&q=%21%21%21&meta=

  Finns en anledning att de får kalla sig Chk Chk Chk.

Kommentera