Popjunkien

Poppartners vi minns

Lite då och då ser man namnet Anna Kokotos flimra förbi i eftertexter. Hon jobbar med smink i olika produktioner, såg hennes namn senast häromsistens men minns inte vilket program. Jag minns bara en sak – hon var flickvän till någon 80-talsstjärna när vi växte upp. Jag tänker spontant på Shakin’ Fredrik – var det så? Så här såg förresten Shakin’ Fredrik ut 1999, när han intervjuades av Filip Hammar. Bildbylinen!

Ni ser hur OKEJ-skadad jag är. De där tidningarna hade så ofta hemma hos-reportage och mysiga picknick-intervjuer med musikstjärnorna att jag för evigt minns deras partners namn.

Eller vad sägs om Mehmet Yurdagul. Under några år på 80- och 90-talet ständig följeslagare till Anna Book. Eller den Catharina som Tommy Nilsson var ihop med när han vann schlagern med En dag, 1989. De matade varandra med jordgubbar i Lausanne minns jag.

Vilka poppartners minns ni extra bra? Jag har tidigare bloggat om olika parkonstellationer i popjunkie-sfären, t ex här.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Poppartners vi minns

 1. Åsa skriver:

  Ja, Shakin’ Fredrik! Jag tror att Mehmet Yurdagul gick i min systers mellanstadieklass.

 2. Jonas skriver:

  Och så här såg han ut 2005 när jag spelade med honom:

  http://www.flickr.com/photos/jonas/26217463/

  Det tog ett tag innan jag fattade att det var han. :)

 3. Astrid skriver:

  Mina starkaste OKEJ-minnen:
  1) En artikel med E-Type, där han låg i ett badkar och berättade att han tyckte Malin från Saltkråkan var den snyggaste tjejen någonsin, alla kategorier. De hade klippt in en tankebubbla med en bild på henne. Det skulle väl vara istället för partner, typ.
  2) En medlem i pojkbandet Blue (Simon) berättade under ett sånt där ‘kvinnlig reporter sitter i pyjamas i en säng med ett pojkband så att de kan göra jättetåkiga ordvitsar om att hoppa i säng i rubriken’-intervju att hans bästa sex var i Cancun på stranden, men att han fick sand mellan skinkorna. Jag som var 11 år när jag läste detta var helt chockad.
  3) Jan Johansen och hans ÅSA minns jag verkligen! Många skärgårdsreportage med dem sittandes i tråkiga vardagskläder och en nubbe, typ.

 4. Ulla skriver:

  Och rubriken på reportaget om Anna och Mehmet icke att förglömma: ”Mehmet tog min oskuld, nu ger jag honom ett barn”
  Hihi.

 5. Ulrika skriver:

  Vem var inte grymt sotis på Camilla Jävla Malmqvist som var ihop med Morten Harket från Aha?

 6. annalin skriver:

  Inte riktigt samma sak, men ändå: minns du den läskiga tecknade råttan som runt 1989 skulle intervjua lite fräckare (i OKEJ)? Han frågade om hur oskulden förlorades osv. Jag gick på mellanstadiet och fick tack vare råttan en viss sexuell prestationsångest, (eftersom jag föreställde mig att jag skulle förstås bli intervjuad rockstjärna en dag.) Fast det var mest Storstads-skådisarna som råkade ut för Råttan. och Ace of Base, men de väna systrarna vägrade att svara.

 7. Rebecca (admin) skriver:

  Åh jag minns alltihop: tecknade råttan, camilla malmqvist och jan & åsa!

  Love this.

 8. Puma skriver:

  Å vad jag avskyr Tommy Nilsson. Varför är han en kändis??
  *Radera radera ur mitt minne*

Kommentera