Popjunkien

Sånt här tänker jag på

Kan inte någon som jobbar på tidning berätta hur det funkar med bildbylines? Får man ta nya när man själv vill, har man en kvot att fylla eller gör man det hela redaktionen i ett svep?

Tjejer förändras väl mest drastiskt via klippning och färgning av hår. Minns t ex hur Linda Skugges Expressen-krönikor länge pryddes av en svartfärgad gothbild när hon i verkligheten hade börjat en snäll, ofärgad look.

Killar kan förändras lite mer drastiskt, lite snabbare, med hjälp av ansiktshår. Det här tänkte jag på när jag läste senaste Nöjesguiden och såg bylinen på en jätteclean Tomas Hemstad. Hittar inte bilden men det är samma som varit i hundra år. Men han har ju värsta långa skägget nuförtiden, eller eventuellt hade för han kan ju ha rakat sig nu, men lär åtminstone ha haft det han skrev den senaste krönikan för NG.

Nåväl. Hur ofta byter man egentligen bildbyline om man inte är Sofi Fahrman och måste göra det varje vecka? Jag skulle vilja göra det jätteofta känner jag, i takt med att jag shoppar eller färgar håret. Tills vidare nöjer jag mig med att tjata om att få göra om mitt jobbporträtt för att jag är mycket smalare nu än för två år sedan.

Gamla länktips: både Kicki Norman och Kinky Afro har gått igenom bildbylines.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Sånt här tänker jag på

  1. Sandrina skriver:

    Konstigt nog så är inte bildbylinen något man tänker på varje dag. Den är bara där och man lägger inte mycket notis om den. Samtidigt, ändrar jag mitt utseende drastiskt så haffar jag en fotograf och ser till att bilden ändras snarast.

    Det är ju ens bild utåt mot läsarna, men den är inte så viktig som man kan tro. I alla fall inte för mig. Man lägger krutet på artikeln, inte på bylinen. =)

Kommentera