Popjunkien

Ferry och klädminnen

Åh ni måste läsa Annina Rabes minnesanteckning om sin relation till Bryan Ferry, bland annat. Jag fick rysningar av välbehag.

Apropå pinsamma klädminnen så har jag väl ungefär en miljard. Det värsta är att några av dem är helt nära i tid, något som känns väldigt aktuellt nu när jag rensar ut säckvis med kläder ur garderoben. Men ett popjunkigt minne i stil med Anninas är när jag åkte på festival första gången.

Innan jag åkte valde jag ut mina fulaste kläder eftersom jag förstod att jag skulle utsätta mig själv för gegga och fylla och inte ville sumpa mina snygga grejer. Tänk stora tröjor, gamla fula jeans, vanliga skor. Så gissa om jag höll på att svimma när jag kom fram och såg alla eller en del snygga och framför allt stajlade festivalpersoner omkring mig. Tyvärr kan jag absolut inte minnas vilken festival det var. Antingen Lollipop 1995 eller Hultsfred 1996. Mer troligt Hultan för lerans skull, för på Lollipop bodde vi ju ändå i hus.

Jag brukar skamskölja över det här då och då fortfarande. Andra rysningar: två ljusblå nitskärp jag bar hösten 2001. Eller singoallatopparna från cirka samma säsong. Brr…

Någon som gör en kul grej av gamla outfits är Miashopping. Kolla Foton från förr.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Ferry och klädminnen

 1. mikebike skriver:

  haha… ja vi har dem alla. mina börjar tidigt.

  jag minns när jag på min första gympalektion i första klass märkte hur otroligt fel morsan och farsan hade tänkt när de kittat upp min gympapåse med ”sportblus” (linne) och sockiplast. linne är helfel när man är en spinkis och sockiplast är ALLTID helfel i idrottssammanhang. oj vad stryk jag fick. ;)

 2. m skriver:

  Stajlade festivaldeltagare! Minns när vi var i Roskilde i början av nittiotalet och fascinerades oupphörligt av några tjejer i ett tält ganska nära oss. De, liksom vi, kom väl hemtrillande nån gång på natten efter massa öl och musik, men nästa gång man såg dem komma ur tältet (på morgonen) var de FLÄCKFRIA i vita nystrukna skjortor, hela strumpbyxor, högklackat och nyfixad frisyr.
  Ur ett tvåmannatält?
  På en skitig festival?
  Utan vatten och elektricitet?
  Vi var imponerade. Vi undrade hur myckte de egentligen sov. Vi tänkte ”syretält” och spanade efter tecken på ett hemligt grottsystem. Osv.
  Givetvis ansåg vi att deras prioriteringar var lite skeva (vår stavades Ö-L), men det var underhållande.

 3. Anna skriver:

  Folk som ar for prydliga och renstrukna pa festival har jag alltid undrat over – bodde grannar med nagra tjejer pa Hultsfred ett ar (1996?) som varje morgon spenderade minst en timme (utanfor taltet!) pa deras make, samt verkade ha minst tre ombyten med sig per festivaldag.

  Droppen var dock pa Lollipop 1995 nar en man som var valdigt lik Terry Ericsson gled omkring i vit linnekostym och vita skinnskor. Men Lollipop var ju alltid lite mer posigt an festivalerna ute i landet, eller kanske lite fore sin tid? Har i England har de flesta tidningar nagon slags festivalmodespecial sa har ars. ”Fixa Kate Moss festivalstil!” etc etc. Min festivalstil back in the days med typ linne, jeans och Dr Martens hade varit hopplost ute!

  Mikebike: kanner igen gympamodet. Nar jag gick i 1:an och skulle ha gympalektion for forsta gangen hade jag blivit ekiperad med typ t-shirt/linne och ett par shorts. Helt fel enligt flickmodet 1985 – gympadrakt med liten volang runt midjan skulle det vara, kommer ni ihag dem? Mor fick raskt aka ner pa Domus (eller liknande) och inhandla!

 4. anna skriver:

  åh. det där med festival känner jag igen.
  jag var på emmaboda på min första festival och det är ju en ganska så piffig tillställning trots allt. som jag minns det.
  och jag hade såklart rejäla saker med mej. som tålde smuts. suck. så fel jag tog. även hultsfred året därpå gör ont att se på. jag såg så oerhört tråkigt ut. blaah liksom.
  på arvika hade jag iaf roligt hår.

 5. Lars skriver:

  Minnen av massvandrande nätstrumpbyxor kommer tillbaka. Härligt. Man kanske skulle köpa några sådana http://www.evasunderklader.se/strumpor-strumpbyxor/moenster/naetmoenstrad-strumpbyxa/ och sätta upp på väggen.

Kommentera