Popjunkien

Lavigne, Bowie och de många språken

Avril Lavigne har spelat in refrängen till senaste singeln ”Girlfriend” på sju språk, bl a tyska, japanska och mandarin. Alla finns på Youtube och enligt de flesta kommentarerna verkar den språkliga utmaningen inte gå så bra.

Men hur som helst ett intressant initiativ och smart marknadsföring. Vill gärna kunna dra paralleller till fler artister som gjort liknande inspelningar men kommer för tillfället bara på David Bowies tyska och franska versioner av ”Heroes”: Helden och Héros.

Hittar bara den engelska versionen men väl i ett klipp från tyska Vi barn från Bahnhof Zoo. En film jag såg jättejättemånga gånger under min uppväxt. Inte undra på att jag sedan höll mig undan från a) knark och b) killar med fjunig moppemusche och namn som Detlef.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Lavigne, Bowie och de många språken

  1. anna skriver:

    Läste boken Vi barn från Banhof Zoo flera gånger och såg filmen vilket ledde till att jag inte vågade lyssna på Bowie på flera år eftersom han var stigen in i knarkdimmorna enligt boken.

Kommentera