Popjunkien

Vågar man lita på nätrecept?

Mitt i allt börjar jag baka muffins. Och så slår det mig att jag häromsistens dissade internetungdomars brist på källkritik, de googlar fram nåt och tror att alla träffar är officiella instanser. Ni känner ju till min långtgående beef med Bam Margeras svenska fans t ex.

Men jag är ju inte ett dugg bättre själv. Jag googlade* som många gånger förr fram receptet och bakade gladeligen ihop något utifrån den första sökträffen. De blev jättegoda. Men tänk om min uppgiftslämnare varit en illasinnad person som lade ut falska recept på nätet!

Och en intet ont anande googlingsbagare hittar recepten och bara ”okej, låt se… 2 msk vaniljsocker, en skopa hästbajs, 100 g smält smör…”. Eller nåt ännu mer subtilt som att receptet föreslår för mycket eller för lite av en ingrediens, så att bakverken blir nästan riktiga men inte alls ätbara.

* Jag använder inte ens receptböcker längre, gör ni?

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Vågar man lita på nätrecept?

  1. Astrid skriver:

    Hahaha, jag anvander tasteline for allt som har med matlagning och bakning att gora. Bakade ocksa muffins helt apropa ingenting igar kvall, men mellan att jag kollade pa macbookens skarm och bakade lyckades jag blanda ihop receptetet pa potatisgratang som jag hade i en tab, och det pa muffins. Smidigt. Jag fick jattemanga, ganska platta och feta muffins som resultat, dar all choklad hade smalt. INTE en hit. Fast jag och min kille at allihopa anda!

  2. Mel E skriver:

    Nix!

  3. Emmisen skriver:

    en utländsk granne gjorde pepparkakor från internetrecept, kakorna blev som cement och mycket ljusa. gick inte att kavla ut degen. jag skrattade högt när jag läste receptet, det bara måste ha lagts till extra kilon mjöl av ren och skär illvillighet. nu är jag mer källkritisk när jag receptsurfar (han med hoppas jag)

Kommentera