Popjunkien

En H&M-annons från 1988

Snart ska jag gå in på det redaktionella innehållet också och berätta om vad man skrev i de här tidningarna från 80-talet. Förhandslöfte: det blir roligt. Sen har jag också hittat en ganska underlig framsida från 1983.

Men först ännu en annons från 1988. Den här är för H&M och jag tycker det är intressant att notera att priserna är ungefär samma som nu. Nog får man fortfarande ett par killbrallor för 298 kr och en blazer för omkring sexhundringen?

Och för att riktigt skapa New York-känsla (man flirtar med yuppies även här, precis som i IKEA-fallet) har de ramat in en dollarsedel på väggen. I övrigt känns hela bilden nästan som nutid tycker jag. Med det där utseendet skulle han kunna skriva för Rodeo allra minst.

hmannons

(Klicka för större).

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till En H&M-annons från 1988

  1. åh, reb, det är just sånt här som gör att jag är helt hooked på din blogg!

  2. Molly skriver:

    Priserna är desamma eftersom lönenivån i tredje världen också är densamma trots att levnadskostnaderna gått upp lika mycket där som här. Det stavas g l o b a l i s e r i n g .

  3. Frederick skriver:

    Men varför i all världen ligger det en TROMBON och skräpar i ”loftet”? Ville man månne nå ut till det köpstarka Nisse Landgrenfans-segmentet?

  4. Molly: det beror väl på vad man jämför? Jag vet inte om denna ”blazer” är att jämföra med de finare kavajerna idag, eller vardagsgrejerna. De finare kavajerna ligger på 800 och uppåt på H&M. Finbyxor är uppe på 398, en prisökning på över 30 %.

Kommentera