Popjunkien

Slitz för ganska längesen

Jag har fyndat gamla tidningar igen. Idag tittar vi på omslagen, i nästa inlägg ska jag återge lite av innehållet i några av de här rockmagasinen (anno 1988).

slitz2 slitz1

(Klicka på omslagen för större bilder).

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Slitz för ganska längesen

 1. Wibjörn skriver:

  Jag har de där numren, och många fler från åren 1988-1990 då jag var prenumerant, och då Slitz var en helt annan tidning än vad den blev när Mats Drougge tog över och så småningom förvandlade den till en tutt-tidning.

  Det var en fantastisk line up av skribenter då: Jan Gradvall (ung och lovande), Mats Olsson (innan han blev sportjournalist), Kristina Adolfsson, Susanne Ljung, Lars Nylin, Martin Theander.
  För mig är Jan Gradvalls recension av Pet Shop Boys ”Introspective” (fem plus) det definitiva vägskälet och slutgiltiga farvälet till den gamla proggrockjournalistiken som hängde kvar ända från 70-talet till stor del i tidningen Schlager – från och med nu kunde man skriva om pop och populärkultur på ett underhållande och samtidigt seriöst sätt.

 2. Indiemamman skriver:

  Numret med Orup på framsidan låg på jobbet så där runt -98 så den brukade jag bläddra i på fikatrasterna… Undrar om den ligger kvar…

 3. Buster skriver:

  Minns den första jag köpte, Stina Nordenstam på omslaget. 1991. fast forward 2005, jag säger till en ung studenttjej på en fest i förbifarten att jag köpte Slitz mellan 1991-1995 – hon blir skitsur. Damn it.

Kommentera