Popjunkien

Årets otäckaste film

Naturligtvis måste man ju premiärtesta och eftersom jag bara gästskriver här och bloggen länkas till i Vecko Revyn och allt får jag hybris och tror att jag sysslar med typ undersökande journalistik och allt jag skriver måste vara sanningen. Jag vill peka med hela handen och skriva att ni alla borde lyssna på samma musik som jag eller gilla samma filmer som jag. Jag vill gärna använda Ekot-språk och att ni ska läsa mina texter högt, på löddrig småländska. Tänk Folke Rydén. Tills vidare nöjer jag mig med att nämna årets (förra) otäckaste film: ”Saw 3″. Jag såg ettan en solig förmiddag på mina föräldrars altan och fick blunda ett par gånger, men den var ju clever liksom, tvåan var lite otäckigare och trean var jätteotäck. ”Vill du se hur vi ser ut inuti?”, verkar manusskrivarna ha tänkt och sedan visade de. Nu vet jag hur man ser ut i magen, benen, händerna och huvudet. ”Hjärnor är äckliga. Kan vi göra någonting på det? En operation, kanske?”, tänkte de vidare. Blottade hjärnor har synts redan i ”Hannibal”, men det var inte lika blodigt, inte lika många surriga borrljud, inte samma schmack-schmäck-klafsande och dessutom byggdes inte stämningen upp med en uppsliten bröstkorg. Vad är liksom vitsen med så mycket blod och flygande organ? Varför pröjsar någon 85 riksdaler för att få se en man hacka av sig foten i en mörk källare? Kommer ”Saw 4″ kommer jag inte att se den. För vid sidan av flygande kroppsdelar och blodbad, var det så många twister i ”Saw 3″ att jag tillslut nästan inte kunde hänga upp handlingen på någonting som jag visste säkert. Kanske är ändå anledningen till att jag ser ”Saw” och inte ”Infödd Soldat” på nyårsdagen att psykopater med smarta mordredskap och tortyrverktyg är så ovanliga i min vardag, på de löpsedlar som jag hela tiden exponeras för, i jämförelse med de orättvisor som ”Infödd Soldat” handlar om. När ska man vara som mest världsfrånvänd, om inte när nyårsbakfyllan pumpar ångesten omkring i blodomloppet? Frågan är dock om inte ”The Holiday” hade varit ett bättre val?

/Laskasken

P.S. Det här är min brasklapp: jag säger inte att ”Saw 3″ är en dålig film som man inte bör skylta med att man har sett, däremot tror jag att ni alla tror att ni har fått en bild av vem jag är, genom att jag premiärbloggar om ”Saw 3″.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Årets otäckaste film

  1. sodan skriver:

    jag kollar ju överhuvudtagetaldrignånsin på skräckfilmer, däremot kan jag glatt berätta att The Holiday är en ypperlig film att se när man är bakis. jag testade dagen innan nyår efter ett tolvtimmars fylleslag följt av fyra timmars sömn. funkade utmärkt.

  2. feeah skriver:

    jag som var sugen på att se den, men det kanske är bortkastad tid. för överdrivet äckel är inte min grej ;) men jag måste säga att för mig var the holiday en liten besvikelse. den skulle vara den nya love actually, och jag förväntade mig något mer än det förutsägbara som the holiday visade sig vara.

  3. Josefine skriver:

    Jag har inte sett Saw men känner direkt, när jag läser ditt inlägg, att det inte är något för mig. Är så sjåpig att jag t om mådde illa under tortyrscenen i senaste Bondfilmen… Fast man kan ju fråga sig hur meningsfullt det är att göra underhållning av extremt våld?!

Kommentera