Popjunkien

How I met your mother

(Okej, tre tv-inlägg på rad nu, men sen blir det nog nåt annat).

Fastnade framför nån sorts reprisstart av How I met your mother på TV3 i helgen. Jag som trott det var lite fånigt tyckte nu att det var en måbrasitcom i klassiskt chick flick-manér. Som titeln avslöjar är själva utgångspunkten att en man år 2030 ska berätta för sina barn om hur han träffade deras mamma. Spola tillbaka till ca nutid och ett kompisgäng mitt i karriär, familjebildande, partande osv. Som sagt en sitcom så förvänta er inga grandiosa dramascener, utan bara underhållning som funkar i lagom dos.

Det enda jag har emot serien hittills är att icke-roliga Alyson Hannigan spelar en av tjejhuvudrollerna (dessutom i såndär frisyr där topparna är utåtvända).

”How I met your mother” kryllar av popkulturella referenser. Som kopplingarna till Buffy och Angel. Och att kvinnotjusaren Barney spelas av Neil Patrick Harris som var tonårsläkaren Doogie Howser under det tidiga 90-talet. Ni minns väl?

Men jag förstår inte varför TV3 visade avsnitt 1 och 2 förra helgen och vips nummer 9 nu på lördag. Fast sådan programkontinuitet verkar vara mer regel än undantag hos trean: vart och varannat avsnitt av de flesta serier som går på obekväma tider är sånt som redan visats.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till How I met your mother

 1. brian skriver:

  hoppas det kommer till harry potter ..jag tycker om harry potter och den flammande bagaren mastttttt. jag beundrar verkligen harry. han ar bara basttttttttttttttttttttttttttt hejda fran en beundrare

 2. Jonas skriver:

  Jag har aldrig sett Doogie Howser (hade bara tillgång till skogstv då) och måste fråga: Var det där originalsignaturmelodin i klippet?! Så totalt ocatchy! :)

 3. Elca skriver:

  Jag har också ramlat över How I met your mother nån gång. En lördagförmiddag tror jag bestämt. Och det var faktiskt inte alls så dumt. Men det var inte tillräckligt bra för att jag skulle orka ta reda på vilken tid det normalt skulle gå och följa serien. dumt av mig, kanske, men man har ju så många andra serier att följa…

 4. Cissi H skriver:

  Oj…wow! Hade totalt raderat Doogie ur minnet. Vilken deja vu!

 5. Rebecca (admin) skriver:

  brian: du har hamnat fel sweetheart

  Jonas: det är originalet, tro det eller ej :)

  Elca: jag har faktiskt nästan ingen serie att följa (ha, tro det också eller ej) men det är ju inte idé att börja följa nåt nu när jag strax åker bort.

  Cissi: jag veeet, nästan läskigt att man haft honom gömd i medvetandet så länge.

 6. max skriver:

  Jag har precis börjat följa serien faktiskt! Jag vet att de gått ganska länge sen den börja men jag ahr aldrig brytt mig om o kolla längre än en minut innan, men när ja gjord de upptäckte jag att det var en rätt skön serie!

Kommentera