Popjunkien

T-banekulturen

Ikväll hände två mig saker på tunnelbanan (som tur är inte detta).

 1. Jag hittar till min lycka något att läsa, jag hatar att åka tunnelbana utan något läsbart i min hand. I dagens fall en DN Kultur. Börjar läsa och tycker att nyheterna och evenemangen känns lite passé. Tittar på framsidan: 25 juni 2006. Fascinerande! Var har tidningen varit i fem månader? Har den legat på gröna linjen hela tiden och lästs av passagerare efter passagerare? Den var nästan för välvårdad för det, hade bara ett enda fotavtryck på framsidan.

  Kanske har någon sparat den i fem månader hemma för att slutligen en grå novemberdag ta med den ut i kollektivtrafiken? Antar att jag aldrig får veta. Det påminner hur som helst om när min man hittade en flera år gammal svensk skvallertidning på tunnelbanan i London. Hur hände det liksom?

 2. Jag sitter i den bakersta vagnen. Vid Skanstull kliver flera personer på, bland annat en tjej och en kille som pratar högt om någon kulturaktivitet som de håller på att anordna. Jämte dem kliver ett killgäng på, och en av killarna pratar i en mobiltelefon. Kulturmannen vänder sig till telefonungdomen: ”det är telefonfritt här”. Telefonkillen hör inte riktigt och kulturmannen upprepar ”ursäkta, det är telefonfritt här”. Telefonkillen ber om ursäkt och fortsätter in i vagnen medan samtalet i luren fortsätter.

  Kulturparet slår sig ner mittemot en äldre man som med sin telefon i handen undrar: ”får man sms:a då?”. Kulturparet tror att det nog går bra.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till T-banekulturen

 1. Johnny skriver:

  Det där med tidningen kan jag nog förklara. Ibland händer det att jag tar med mig nån väska jag inte har använt på evigheter. Och som jag sitter på tuben eller pendeln, brukar jag rensa lite i väskan. Ofta hittar jag gamla Metro och Nöjesguiden och sånt. Antagligen har de varit stranden-litteratur. Jag brukar lägga dem ifrån mig, och tänka att den här blir nog någon förvånad över.

 2. Alexia skriver:

  Ja, ofta får man i Stockholms vimmel höra och se mycket som förbryllar en…

 3. Rebecca (admin) skriver:

  johnny: aha, lite planerad mediespridning sådär! Fråga: lämnar du även annat utrensat på tåget, typ kolapapper, kvitton och sådär :)

  (ledsen att dina kommentarer alltid fastnar i mitt spamfilter, det är för att jag ett tag fick massor spam med ordet stati*n i, kanske borde lätta på restriktionerna nu)

 4. Johnny skriver:

  Tyvärr, ja.

Kommentera