Popjunkien

Kvällens film

Jag bloggar om mycket av den popkultur jag konsumerar men sällan om film inser jag. Inte för att jag inte kollar utan för att jag tycker det är svårt att säga något om den i efterhand. Som en förklaring till att den senast omskrivna filmen är ”Rumour has it” menar jag.

Sen dess har jag bland annat sett Storm och blivit både imponerad och vettskrämd. Även om jag är en extremt harig filmkollare så var detta något extra. En svensk film som är otäck på riktigt? Wow. Filmen var smart och snygg, även om inledningen var lite väl våldsam och för den delen töntig (huvudkaraktären har en stekarstil som känns minst sagt påklistrad).

Nåväl, min man ringde precis från videobutiken, en vanlig procedur vid filmval i den här familjen. Han ringer och läser från filmernas baksidor och jag säger bu eller bä. Problemet är att jag är rätt picky och liksom rastlös. Klarar absolut inte av actions och thrillers och sånt tjafs. Så gissa om jag kände mig aktivt osugen inför t ex Lucky Number Slevin när jag fick detta kritikercitat uppläst för mig: ”…gängkrig i Tarantino-stil”? Eller årets-tråkigaste-filmplott Syriana?

Just det. Så nu, av mig rätt emotsedd: Capote.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Kvällens film

  1. Elin skriver:

    Picky är ett väldigt bra ord.

  2. Osynlige mannen skriver:

    Fast, Lucky Number Slevin är ju sjukt bra faktiskt :)

Kommentera