Popjunkien

Gammal skåpmat

Idag var jag på Serieslussen på Bellmansgatan för att köpa några gamla Bobo-tidningar. Valde en från 1978 med den fantastiska payoffen ”Bobo – barnens NYA favorit”. Köpte den och ännu en och har för avsikt att göra något med dem, eventuellt rama in dem, som en kul grej till min son.

Köpte även en Hänt i Veckan (nr 21/1993) och Vecko-Revyn (nr 30/1995) och jag skulle nog kunna blogga nonstop i två veckor om allt det roliga innehållet i de två tidningarna. T ex Sveriges sexigaste kändiskillar med E-Type och Göran Gillinger i spetsen, ”Allt om Pernilla och Emilios romantiska bröllop”, skönhetsdrottningens förföriska leende, och inte minst en TV-tablå från 1993. Jättefå kanaler! Bevvan! Glenn Killing! Disneydags!

Men men, just nu har jag bara tid med den här pärlan. Den nyligen tillträdda handelsministern i regeringen Reinfeldt – Maria Borelius – hamnade omedelbart i blåsväder för den svarta arbetskraft hon anlitat genom åren. Men redan 1993 fick hon sina skattesmitande planer outade i Hänt i Veckan:

Dela: Facebook  Twitter 

17 kommentarer till Gammal skåpmat

 1. Jenny skriver:

  !

  Vilket suveränt klipp du hittat!
  Illustrerar dagens inrikespolitiska händelser alldeles underbart ju.

 2. Hanna skriver:

  ”jag skulle nog kunna blogga nonstop i två veckor om allt det roliga innehållet i de två tidningarna”

  JA TACK!!!

 3. Knurf skriver:

  jag är faktiskt så gammal att jag minns när jag som pytteliten parvel fick det allra första numret av bobo av min mamma. kommer ihåg att den handlade om att bobo mötte en (lite läskig) rödhårig jätte. var det första numret? :)

 4. lovisa skriver:

  dessutom har hon skrivit en bok ”Sedan du fött”, borelius var en av de tongivande särartsfeministerna i början av 90-talet
  grumliga tankar…
  hade glömt av det, du påminde mig, garderoben är välfylld

 5. lovisa skriver:

  måste bara säga – komiskt nog skriver hon om hur väl lämpad just modern är att ta hand om barn, citat: naturen verkar bygga om kvinnors psyke tillfälligt, så att de skall ”stå ut” slut citat.
  uppenbarligen gjorde hon inte det.

 6. Nina skriver:

  Fantastiskt klipp som berikat min och många av mina vänner med skratt, skratt, skratt

 7. Anna skriver:

  Jag håller med Hanna. Jag behöver lite 90-talsnostalgi! :)

 8. Smokerboy skriver:

  Handelsministern i all ära, men det befäster ju bara det alla redan vet att borgarna tycker det är skillnad på fusk och fusk. Tvivelaktig skatteplanering och svarta löner till slavarbetarna på godset är fint fusk. Extra kronor i bidrag till mat på bordet är fult fusk.

  Nu till det viuktiga. Var Bobos dam fortfarande dockan Klara eller var hon utbytt (efter att flyttat till något barn i stan om jag minns rätt) mot den mesiga trollbjörnen Frida? Använde han flaxkikarna (vred ringarna till max så de bildade ordet flax) och jagades Gnutten för Gnuttätaren?

  m

 9. Knurf skriver:

  Klara kom väl in långt senare? Eller?

 10. Herlock skriver:

  Haha ha, klockrent! ”En flitig liten trälflicka som skall vara vit, klok och positiv” Jo jag tackar jag…

  Vrid Ringarna Till Max Så Att De Bildar Ordet FLAX!!!

 11. Rebecca (admin) skriver:

  Hanna, Knurf, Anna och Smokie: lovar att återkomma med stoff för att stilla er nyfikenhet :)

 12. Rebecca (admin) skriver:

  okej, lite mer Bobo-info här. Nummer 1/1978 är också det allra första numret, Bobo åker skidor på framsidan, och den andra serien i tidningen är historien om hur han möter Klara! Ingen rödhårigt monster dock. Så här ser det ut när han använder flaxkikaren för första gången: http://www.crusoe.se/blogg/wp-content/flax.JPG

 13. Smokerboy skriver:

  Allra första nummret? Det kan ju vara värt några kronor. Är det mint?

  m

 14. Fredric skriver:

  Tack för bilden som idag givit mig ofantligt många besökare via en länk på buzz. Jag ”snodde” den från början från en kompis i söndags. Nu vet jag vem som spanade upp den från början…

 15. HMK skriver:

  Å! vad roligt. Blev alldeles inspirerad själv att gå på loppis och kolla efter gamla veckotidningar. Vad Bobo är söt, för resten. Är det Rune Andersson som har tecknat honom? (För så hette väl Bamses tecknare?)

 16. Anders skriver:

  Nej, i första numret möter han ingen rödhårig jätte. Det där med Frida och Gnuttätaren var ju långt senare. Var det så att han slutade med sin flaxkikare efter ett tag? Det kommer inte jag ihåg.

 17. Anders skriver:

  HMK: Det var nog Lars Mortimer som gjorde Bobo, om jag inte minns fel. Han som ritar Hälge idag, tror jag.

Kommentera