Popjunkien

Cirkus Kiev

Humorprogrammen i P3 håller minst sagt blandad kvalitet, lite om det i tidigare bloggposter (1, 2). Jag har visserligen inte lyssnat på P3 på aslänge men sedan bebisen kom har jag hängt en del vid radion. Framför allt har jag lyssnat till Cirkus Kiev som är riktigt kul på sina ställen. Inslag som ”Min sommarromans med Mr Lordi” framkallar ju fniss redan innan man hört själva sketchen. Sist gjorde de narr av Transit i P3 och det är ju alltid lika tacksamt.

I eftermiddags hamnade jag framför en sändning av programmet Sommarkatt. Det är samma redaktion* som gör Deluxe i vanliga fall (dessvärre med min hato Enhörning) men dagens radiodagbok om Tintin var rätt kul. Till ”Sommar sommar sommar”-melodin konstaterade Tintins bästis att Tintin var obehagligt kort, sen gick de på Spy Bar och hamnade i gräl med Kjell Bergqvist.

Men Mammas nya kille har jag inte riktigt fått grepp om, känns mest konstigt och onödigt.

* Men jag fattar inte varför samma handfull personer står för majoriteten av humorprogrammen – de byter bara namn på de faktiskt ganska snarlika produktionerna.

Dela: Facebook  Twitter 

17 kommentarer till Cirkus Kiev

 1. emma L skriver:

  Fast Patrik i Mammas Nya Kille är fantastiskt rolig med sin luleå/piteådialekt.. oftast.

  Cirkus Kiev gillar jag inte… kanske mest för att hon som gör ”tanten från Kiev” är så fruktansvärt dålig med sin ”ukrainska brytning”, vilket förstör hela grejen.

 2. cecely skriver:

  jag älskar mammas nya kille! men det kanske är för att jag själv kommer från norrland. vad skönt att det är fler som delar min smak när det kommer till enhörning.

  För övrigt att jag jätteglad att jag har hittat din blogg den förgyller sommaren…

 3. Magnus skriver:

  Efter en femtimmars bilresa utan skivor häromdagen måste jag säga att Cirkus Kiev var höjdpunkten i radioutbudet. Som sagt, riktigt kul på sina ställen. Den flata chefen (som verkar vara en återkommande figur) är nog min favorit.

 4. Xx skriver:

  Mina personliga åsikter:

  Deluxe är hyfsat tråkigt, undantaget sexdagboken (och så det där puckot som har svårt att lösa korsord).
  Det enda roliga med ”mammas nya kille” är Shanti Roney som läser gamla uppsatser från skoltiden. Cirkus Kiev kan vara kul men har en viss tendens till att slå över i ren nonsenshumor.

  Sen har jag undrat varför det är så många sketchprogram i P3. Ge oss mer bra musik i stället!

 5. emma L skriver:

  Och på tal om Enhörning… varför får han driva med precis ALLA andra (snacka skit om, trycka ner, mindrevärdesförklara osv osv) då han inte kan ta en enda, ibland mycket väl befogad, smånegativ eller skämtsam kommentar om sig själv.

  Då han vickade i Lanz i P3 gick mitt P3 lyssnande ner markant.

 6. xx skriver:

  Men Lanz då! Som garvar hysteriskt åt sina egna skämt! Och kör det där tråkiga humorgreppet om att snacka skit om sig själv hela tiden (svårt att ge bra exempel men hon brukar väl snacka om att hon skulle se för taskig ut i vissa porriga kläder, och sen garva ihjäl sig åt det… jag menar det är väl inte så kul, det är väl förmodligen bara sant och lite sorgligt…)
  Är hon så kul, Lanz?

  Sen vad gäller Enhörning, Rally-gänget och andra som harvar på år efter år. Är det för att de har fast jobb och inte kan få sparken?

 7. emma L skriver:

  Lanz är i alla fall inte elak mot andra…

 8. maria skriver:

  Tycka vad man vill om Enhörning, men Deluxe är kul. Vanheden är grymmast!

  Rally-gänget? De är väl inte kvar?

 9. David E skriver:

  Mammas nya kille är skitskoj och blir bara roligare och roligare för varje gång som man hör dem. En poäng med programmet är ideliga upprepningar med små variationer och de är det som gör programmet roligare, roligare och roligare.

 10. tobias skriver:

  Mammas nya kille är ju det bästa som har hänt P3 på länge. Som någon sa ovanför så kanske det har att göra med att jag själv bor i Luleå. Patrik är klockren. Folklivsfanatikern Job Andersson är helt fantastiskt!!!

 11. Reblo skriver:

  Tack för alla kommentarer. Det känns som att jag verkligen borde ge mammas nya kille en chans! Har först nu fattat att Shanti Roney-grejen var därifrån, var helt säker på att det var Cirkus Kiev först.

  (det ÄR verkligen aningen för många humorprogram på P3 när man inte ens kan hålla isär dem).

 12. Felix skriver:

  Jag tycker Cirkus Kiev är helt grymma. Allt är inte skitkul men det är tajt och välproducerat och inget onödigt segt mellansnack.

  Det är synd att P3 inte kör podcasting på programmet.

 13. Jo skriver:

  Åh! Mammas nya kille blir verkligen bättre och bättre! Jag ska till och med ladda hem de avsnitt jag missat och lyssna igenom dem med. Så har jag bara gjort med P3 dokumentär och Roll On hittills.

  Men Cirkus Kiev – not so much. Jag lyssnar på dem nu och de är mest jobbiga. Faktiskt till och med onödiga! ;-)

 14. Kuken skriver:

  Jag tycker att MNK är överlägset. Favoriten är Job Andersson. För övrigt så är det väl ändå dags att den tröttsamma göteborgsmaffian motas ut ur etern? Rally, och dess haltande efterföljare, var inte ens roliga på 90-talet- en tid då definitionen av rolig var lika luddig som denna Blogg.

 15. J skriver:

  Cirkus Kiev är det enda som jag lyssnar på när jag väl lyssnar på radio, tycker det är riktigt underhållande men visst är det lite ojämn kvalite

 16. Katla skriver:

  MNK krossar allt motstånd lätt med klockren och knivskarp humor.

  Gillar man däremot buskis (helt ofattbart) förstår jag att det är kruttorra Rally & Deluxe som gäller, den skiten borde förpassas till nattradio i P2 så trist som det är.

 17. Rebecca (admin) skriver:

  hej, jag har ingen åsikt om detta två och ett halvt år senare. Men om du tror att detta är en buskisblogg har du verkligen hittat rätt!

Kommentera