Popjunkien

Brev till utlandet

Eric Ericson är aktuell med en ny ”brev till…”-bok: Brev till utlandet. Precis som i Brev till samhället för några år sedan kontaktar han olika offentliga institutioner (den här gången utländska instanser) med bisarra förslag och idéer. Enligt förordet handlar det den här gången om 6 000 brev. Från förlagets hemsida:

Han skriver till kyrkor i Texas och undrar om hans husdjur kan få tillstånd att gifta sig med varandra så att de kan föröka sig utan att synda. Banker i Egypten och Azerbadjan får märkliga brev där ”Cirkus Marxism” vill komma och uppträda i banken. Ambassader i London får överdådiga förslag om en kurdisk kulturvecka, som ingår i en EU-kampanj för minoriteter utanför Europa.

Liten Lassie: min jobbarkompis känner honom på något vis och brukar få kluriga små mejl och teckningar från honom.

Andra Eric Erics(s)ons:
Dirigenten.
Skådespelaren.

(Men namnet är inte så jättevanligt som man kan tro. Stavat med K hamnar det ”bara” på 29:e plats över Stockholms vanligaste namn).

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Brev till utlandet

  1. Xx skriver:

    Måste säga att jag inte tyckte att ”brev till allmänheten” var så rolig. Eric Ericsson skickade helcrazy (om illrar och danskompanier, ooh så roligt) och lite tjatiga brev till olika institutioner och företag som alla svarade kortfattat och helt korrekt. What’s the point?
    De enda roliga svar han fick var från någon frikyrkomännsika som menade att ”Jesus inte alls var bög”.
    Men det är som sagt bara vad jag tycker.

  2. Reblo skriver:

    jag håller med lite! Det var rätt tydliga toppar och dalar, och den största humorn var som du säger i svaren.

Kommentera