Popjunkien

Sommaren 2006 som i en liten låda?

Jag är supernyfiken på vad som kommer bli sommarens soundtrack. Och då menar jag inte sommarplåga i stil med Boten Anna eller Ingen vill veta var du köpt din tröja. Utan den där skivan som man inte kan sluta älska utan spelar om och om igen hela sommaren för att man vill. Och när det är vinter behöver man bara höra ett endaste litet ackord från en av låtarna för att man direkt ska bli varm, glad och snäll.

Som ”Love and youth” med Jenny Wilson förra sommaren. Skulle jag stoppa ner partysommaren 2005 i en liten låda skulle den ropa Let my shoes lead me forward!

Eller som Marit Bergman sommaren 2002. Jag tror att det på allvar inte gick en endaste dag utan att jag nynnade på eller lyssnade på ”3.00 AM Serenades”. Så sent som idag sa jag för mig själv att jag var så trött som om jag inte sovit en enda natt sedan 1994 och det är väl ett tecken på att skivan liksom etsat sig fast. När jag tänker efter var sommaren 2003 också en Marit-sommar men det kan ha hängt ihop med att jag såg henne live flera gånger. (När jag sedan gifte mig i september sjöng en vän From now on i kyrkan. Bliss!)

Nåväl, hittills har jag ingen kandidat och det är redan mitten på juni. Jag lyssnar väldigt mycket på The Raconteurs (kolla coola hemsidan!) just nu och de har väl sommarsoundtrackpotential, men jag är ändå inte säker på att det blir de i efterhand liksom.

Vilket tror du kommer bli DITT sommarsoundtrack?

Dela: Facebook  Twitter 

13 kommentarer till Sommaren 2006 som i en liten låda?

 1. Anna Krimskrams skriver:

  Gissar på ”Fundamental” av Pet Shop Boys.

 2. sannah skriver:

  voxtrot – raised by wolves!

 3. Astrid skriver:

  Raconteurs kanns valdigt fin! Jag och pojkvannen kopte den haromdagen billigt pa Tesco eftersom vi ska se dem pa Accelerator.

  Men Regina Spektors ”Begin To Hope” ar en skiva jag tror att du skulle gilla om du gillar Jenny Wilson och Marit Bergman. ”Summer in the city, means cleavage cleavage…”

 4. Ida skriver:

  Camera Obscuras nya!

 5. Cecilia skriver:

  En låt som jag spelar om och om igen (och har gjort senaste månaderna) är ”Over and Over” med Hot Chip. Så den kommer definitivt bli soundtracket för åtminstone våren/försommaren 2006.

 6. Ida skriver:

  För mig blir det nog också Fundamental med Pet Shop Boys. Än så länge i alla fall, det kan ju ändra sig.

 7. Xx skriver:

  Jag hoppas på T.I och på Engineers nya!

 8. annie skriver:

  she wants revenge – she wants revenge

  bättre än interpol!eller lika bra.kanske lite bättre…

  http://www.myspace.com/shewantsrevenge

  du kommer älska!topp 5 bästa skivorna genom tiderna!

 9. gustav skriver:

  det kommer bara bli crazy med gnarls hela sommaren ut.

 10. Elca skriver:

  Det blir Marble den här sommaren. Riktigt trallig debut de gjort (skivan kom igår…)

 11. Robby skriver:

  Dirty Pretty Things går fortfarande på repeat…

 12. Rebecca skriver:

  det blir Lwords soundtrack till säsong tre den här sommaren. melankoliskt, trip hoppigt och alldeles alldeles underbart ! :)

Kommentera