Popjunkien

Avsnitt hundra i min följetong om Viva la Bam

Vet inte om det är gravidrelaterat men jag är på riktigt ledsen över MTV:s kackiga utbud. Jag skulle gärna höra en förklaring från den person som bestämt att vardagkvällarna ska innehålla följande svit mellan ca 21.00 och midnatt:

Pimp my ride
Jackass
Viva la Bam
Dirty Sanchez
Wildboyz

Jag hade inte klagat om det bara vore en kväll i veckan eller till och med två men varje?! Jag köper verkligen att MTV inte är en musikkanal längre och att de ska satsa på mer redaktionellt innehåll men varför så här? Fem grabbiga sunkprogram som (i fyra fall av de uppräknade fem) är stöpta i samma form. Jag har som bekant personlig erfarenhet av engagemanget i den förmodade målgruppen och förstår att den är viktig, men visst borde man väl vilja satsa på NÅGOT nytt? Något nytt som inte är Hej kom och hjälp mig utan nyskapande, intressant och engagerande. Inte repris efter repris av program där killar bajsar på sig.

Kanske är det så att vi som knarkade MTV i ungdomen (inte helt sant i mitt fall, jag växte upp på en bondgård utan parabol) inte riktigt vill acceptera det faktum att MTV inte längre är först utan hopplöst… sist? Jag brukar zappa in lite då och då bara för att jag hoppas att jag kanske får något* i utbyte. Men de få produktioner som varit bra (t ex den där svenska morgonshowen för några år sedan) har plockats bort och under tiden trampar man vatten med fem år gamla Jackass-repriser.

* Vilket lönade sig i förrgår då jag råkade hamna mitt i en radda livekonserter från årets Rock am Ring.

Dela: Facebook  Twitter 

11 kommentarer till Avsnitt hundra i min följetong om Viva la Bam

 1. Wibjörn skriver:

  håller med till fullo, och om det där anses grabbigt så vill jag inte vara grabb

 2. Salt skriver:

  Nån enstaka flicka får sin ride upp-pimpad, men i övrigt syns tjejer knappt till i de uppräknade programmen. Inga tjejer sparkar varandra mellan benen eller snortar wasabi. Vad beror detta på?
  Frågan är hur många procent av publiken som består av tjejer och varför vi blivit så illa diskriminerade i tablåsynpunkt.

 3. Johanna skriver:

  Hear, hear kvinna! Jag är så sjukt trött på alla jävla Jackass-spin offs. Bort med skiten! Visa vad som helst annat istället! T.om TRL skulle vara bättre (och då är ändå TRL på gränsen till outhärdligt).

 4. Xx skriver:

  Efter utmärkta ”Don’t Look Now” (som Donnie Darko måste ha inspirerats av) på 2:an igår zappade jag över till MTV, och vad får jag se?!!

  Musikvideor!!! Programmet var Alternative Nation och jag fick se tre utmärkta videor på raken (Hot Chip, Tunng, Merz). Inga bikinibrudar, inget en Rihanna- eller Pink-skit! Bra musik till suggestiva bilder! Jag hade helt glömt bort hur det kändes! Varför visas inte sånt dagtid?

 5. malte skriver:

  världens längsta depeche-dokumentär och franz ferdinand och placebo live. jag fick gnugga mig i ögonen i fem minuter tills jag fattade att det verkligen var MTV jag kollade på.
  antar att det inte drar några tittare överhuvudtaget eftersom dom aldrig visar sånt här annars.

 6. Jag noterade just att MTV i alla fall är progressiva när det gäller kön och filmpriser. Vilket förvånade mig, för jag tycker som du – att de tappade kollen långt innan millenieskiftet.

 7. Reblo skriver:

  Salt: väldigt engagerande fråga faktiskt, och ngt jag funderat mycket på sedan nya ”grabbkanalen” TV6 lanserades. Hoppas kunna återkomma i ämnet!

  malte och Micke: det är sannerligen så att de blixtrar till när man minst anar. Synd att det är så långt mellan topparna bara.

 8. Hanna skriver:

  Making the video med Nelly Furtado typ hundra ggr igår. Ledsamt.

 9. Lisa skriver:

  jo, hon som har bestämt heter elin och om du vill kan jag ge dig hennes mailadress så du får fråga på! /LL

 10. Reblo skriver:

  ha ha tack, jag är visserligen intresserad av svaret men inte riktigt så engagerad :)

 11. Reblo skriver:

  Johanna och Xx: beklagar att era kommentarer verkar ha fastnat i spamfiltret. Hittade dem inte förrän jag betat igenom 50 000 kommentarer om kortspel, grr…

Kommentera