Popjunkien

Strage hos TV4

Det var Anders Björkman som sa det först, men gud vad jag håller med. Varför finns det så många filmrecensenter i teve men nästan ingen som bevakar annan populärkultur? Musikbevakningen är ett skämt och det finns ingen som på ett engagerat sätt recenserar teveproduktioner eller dokusåpor. Den bästa diskussionen kring modern popkultur pågår som ni redan vet i bloggosfären, hos engagerade skribenter som Weird Science, Carreca eller Åsa. Och i Linna Johanssons tevekrönikor. För att nämna bara en bråkdel, det finns så många fler jag tokdiggar.

Därför tycker jag det känns bra och rätt nyskapande (även om det borde hänt för hundra år sedan) att TV4 satsar på en populärkulturell krönikör i form av Fredrik Strage. Jag hoppas att det håller även i verkligheten (och att det inte blir för mycket fokus på böcker). För gränsen mellan en sådan funktion och de sedvanliga panelerna av nöjesprofiler, spanare och what have you riskerar annars kännas rätt hårfin.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Strage hos TV4

 1. gustav skriver:

  nöjesguiden håller ju på med TV-bevakning också nu för tiden, vilket ju är bra i princip, men nöjesguiden är ju också nöjesguiden, så man får ju ta det för vad det är.

 2. Koli Heptor skriver:

  Jag tror Strage kommer att bli skitbra! Hans popkulturella kunskaper har bredd, så att säga.

 3. Carreca skriver:

  Min Strage-favvo-oneliner: ”Boomfunk MCs rappare får Dr. Alban att framstå som KRS One.” Kanske den hårdaste (även mest relevanta) och roligaste sågningen jag läst.

  Att jag nämns i samma andetag som Strage är nästan genant.

 4. Carreca skriver:

  Men tack såklart!

Kommentera