Popjunkien

Längesen jag bloggade om Alexander Norén…

I morse dök Alexander Norén upp i rutan igen och hanterade en minidebatt mellan Lars Leijonborg och Maria Wetterstrand helt galant. Maria satt och småfnittrade hela tiden och stämningen var allmänt trevlig. Jag vet tyvärr inte vad de pratade om eftersom jag åt så hårda frukostflingor att jag inte hörde ljudet från teven.

(Sidospår: har hittat en svensk variant av min absoluta favoritflinga Fruit ‘n Fibre)

Nåväl, tillbaka till tevesoffan där jag noterade en sak rent visuellt. Alexander har finglasögon när han gör finprogram som Rapport Morgon eller nyhetssändningar. Ett glasöga som är diskreta och nästan helt osynliga med tunna stålskalmar. I andra sammanhang (på SVT24 eller i fiaskot Toppkandidaterna) hade han en mer casual brilla. Ni vet de här med tjocka skalmar:

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Längesen jag bloggade om Alexander Norén…

  1. Jo skriver:

    Oh! Jag har också bloggat om Leijis och Wettis idag!

  2. kaktusen skriver:

    Det (glasögonen) är nog för att man som nyhetstittare inte ska filosofera så mycket över uppläsarens yttre attribut. Målet är väl att inte märkas, att inte ta något av uppmärksamheten från nyheterna. Vad bättre då än glasögon som inte syns? När han sen leder andra program är det kanske viktigt att skapa sig en egen profil, att sticka ut lite mer i mediefloden. Skarpa skalmar = skarp kille kanske tanken är? Fast det förklarar förstås inte SVT24-sändningarna… De är ju också nyheter.

Kommentera