Popjunkien

Nöjesguiden ringde, de vill ha tillbaka sin formulering

Den typ av formulering jag ska skriva om nu är inte på något sätt ny utan dyker upp i nya former lite då och då. Ofta ganska rolig men i helgen gick det inflation i just denna typ av ironi hos tre kvällstidningsskribenter. Det första exemplet rätt roligt, de tre efterföljande mindre kul.

 1. Annika Leone i Expressen Fredag apropå inbakad fläta i luggen: ”2005 ringde, de vill ha tillbaka sin fläta”.
 2. Fredrik Virtanen kommenterar schlager-Velvets smink i sin blogg : ”Stureplans-90-talet ringde och ville ha läppstiftet tillbaka, tydligen”.
 3. Sofi Fahrman i inte mindre än två sammanhang i samma artikel om kläderna i Melodifestivalen: ”Bolibompa ringde och vill ha sina kostymer tillbaka” och ”80-talet ringde och vill ha sin stil tillbaka”.
Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Nöjesguiden ringde, de vill ha tillbaka sin formulering

 1. N|. skriver:

  Tre efterföljande?

 2. Reblo skriver:

  ja, Sofi hade ju två likadana formuleringar i samma artikel (båda i punkt tre).

 3. Wibjörn skriver:

  Lite som ”…är det nya svarta.”

  Konstigt att dessa formuleringstyper inte slagit igenom tidigare bara, jag minns dem från amerikanska 1980-tals-college-filmer

 4. tori skriver:

  hm…. bland extramaterialet på min Scrubs-box (säsong 1) pratar de om sådana skämt som något som manusförfattare älskar att svänga sig med men som egentligen inte är så himla roligt.

 5. Fredrik skriver:

  Jag tycker formuleringen ”simmar ur bild” helt klart borde få en revival. Du använde den i ett tidigare inlägg och hela Janne Loffe Carlsson/Grynet Molvig-eran från det tidiga TV3 ringde simultant och ville ha formuleringen tillbaka. Jag vill att den ska stanna här hos oss dock. :)

 6. Reblo skriver:

  Fredrik: ha ha!

Kommentera