Popjunkien

Expressen Fredag – Leone style

Nya Expressen Fredag har ju varit ute i några veckor nu. Och de två nummer jag läst hittills känns definitivt som en upprustning. Fortfarande rosa och skvallrig men med lite mer djup än så. Och skönt att den som alla andra bilagor numera är veckotidningsblank och inte sträv och dassig i färgerna. Som jag tjatat om i hundra år har Expressen de intressantaste personligheterna knutna till sig jämfört med storkonkurrenten. I bilagan märks två av de främsta: Quetzala Blanco har en liten musikkolumn (men desto mer space i stora tidningen) och så ”shoppingexperten” Cecilia B. Jonson. Förutom att ordet ”expert” är otroligt töntigt så tycker jag hon har gjort några grymma modereportage hittills. Såg ni förra veckans klänningsspecial? Jag ville ha varenda en av dem.

Jag vet inte så mycket om vem Cecilia är men har googlat mig till att hon varit bisittare till Pontus Enhörning i Lantz. Uthållighetspoäng!

Cecilia B Jonson förresten. Very amerikanskt att ha en intial instucken mellan namnen. En gång jobbade jag på ett amerikanskt företag där alla hade så, varenda en. Henry S. John H. Peter B. Vilket fick mig att fundera på hur det är om man råkar vara en amerikansk företagshöjdare och inte har ett mellannamn. Då kanske man hittar på en intial bara för att. Men å andra sidan är det nästan mer originellt att inte vara en X. X-son utan rätt och slätt en enkel John.

Andra kända B Jonsons: Lyndon.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Expressen Fredag – Leone style

 1. m skriver:

  Just i mediebranschen är mellannamnsbokstaven vanligtvis förekommande bland folk med son-namn, för att inte riskera att blandas ihop med nån tråkig jävel som råkar heta likadant.

 2. anna skriver:

  jag måste ju hålla med dej om att expressen känns eeee vassare än aftonbladet (det är inte svårt, jag har stora prolem när det gäller sofi), och jag håller med om klänningsreportaget. massa snyggt.
  quetzala för med sej en viss nöjesguiden-ish dryghet som ändå känns trevlig, antagligen därför hon slutade jobba för dem(jag tror jag har nån hangup på den tidningen, kanske borde söka jobb där).

 3. joelh skriver:

  Vet att det är sent, men Harry Truman hittade på sitt S; han hade inget mellannamn (källa: TP)

Kommentera