Popjunkien

Hearts on fire

Mats Olsson skrev i våras en artikel om att det inte direkt var rock n roll i curling. Detta apropå att de fyra i Team Härnösand har rätt mossiga jobb (aktuarie, farmaceut, revisor och civilingenjör). För att motbevisa Olsson svarar teamet skämtsamt genom att medverka i värdshistoriens töntigaste musikvideo. ”Hearts on fire” med Hammerfall.

Jag såg den just och hela sammanhanget är så krystat att klockorna stannar. Rockkillarna som curlar i svarta skinnkläder och långa hår? Check! Blonderade sporttjejer som ”spelar” rock iklädda skinnkläder? Check! De båda grupperna spelar curling mot varandra och ibland mimar tjejerna i kvastskaftet som om det vore en mikrofon. Som om inte det vore nog så låtsasspelar de gitarr!

Jag tycker att man lika gärna kan spela luftgitarr om man ändå bara står där och vevar i någon pose som uppenbarligen inte skapar ljud från strängarna. Luftcurling har jag inte så stor kunskap i men det kan väl vara en idé att rockersarna i videon luftcurlar i stället för att låtsasspela. Så slipper de gå ner på knä i sina vackra slacks i plåt.

Saken är ju att den här videon bara gör dem än mindre rockiga. Curling ÄR inte rock n roll och det är väl charmen i det hela. Att liera sig med Hammerfall (ha ha) ger inte direkt mer cred om vi säger så.

Men sportprofiler och musik går ju som bekant inte ihop. Klassiker i sammanhanget: Mats Wilander, Carl Lewis, Pernilla Wiberg (fast när det gäller just henne var nästan smyckeskollektionen snäppet värre än låten ”Privilege”).

Update
Du kan se videon här.

Dela: Facebook  Twitter 

13 kommentarer till Hearts on fire

 1. malte skriver:

  jaha, är det här ett ”åh, göstapetter…” är på plats?

 2. Maria skriver:

  Som exil-Härnösandare och ex-curlare så dör jag av skam…

 3. Hanna skriver:

  Men Hammerfall då? Har kanske aldrig tyckt de varit speciellt coola, men det blir ju inte bättre av såna här saker.

 4. Anna skriver:

  Erik frågade varför du inte hade nämnt friends in need i sammanhanget. Då sa jag att det har hon redan bloggat om – men jag kan inte hitta nåt sånt inlägg? hur kan du INTE ha bloggat om friends in need?

 5. Agnes skriver:

  Hahaha…Kan dom verkligen var seriösa?

 6. Magnus skriver:

  Haha… Aldrig förr har bristen på rock n roll i curling varit så stor som nu. Däremot är Hammerfall ganska mycket curling.

 7. anna skriver:

  när jag hörde ”hearts on fire” första gången var jag övertygad om att de sjöng ”farts on fire” och tyckte att låten var skit(haha)rolig. jag funderade lite på hur videon skulle se ut, eldfisar ur skinnbyxor osv.
  måste jag berätta hur besviken jag blev när jag insåg hur det låg till?
  damn.

 8. www.mobn.net skriver:

  Привет всем!!!

  Собственно вот http://www.mobn.net – все в одном флаконе:
  – создание баннеров
  – хостинг
  – создание сайтов
  мобильная баннерная сеть

  Так что прошу обращаться

Kommentera