Popjunkien

”Models and mortals”

TV3 har börjat ännu en reprisomgång av Sex and the city och igår visades avsnitt två från den första säsongen. Och just den första säsongen har några karaktärsdrag som sedan tvättats bort. Tänkte blogga lite om det men så drog jag mig till minnes att jag kommenterat exakt samma avsnitt en gång tidigare. Och mycket riktigt! Nedanstående text är hämtad från min förra blogg, tidigare publicerad 2004-08-25.

Innan jag (som vanligt) somnade framför teven igår tittade jag på Sex and the city-reprisen och jag har varit inne på det tidigare men säger det igen – den första säsongen är ett så tydligt försök att hitta sin genre att det blir lite krystat. Inte desto mindre bra, men ändå har det första avsnitten attribut som tack och lov inte finns kvar längre:

1. Karaktärerna pratar in i kameran (väldigt 1998)
2. De otroligt stereotypa stereotyperna (Charlotte präktig, Samantha sexig, Miranda sarkastisk och Carrie Bigsjuk)
3. Alla tjejerna var hemma hos Carrie och det händer typ ALDRIG i de senare säsongerna då Carrie alltmer framställs som dålig i köket och ingen hemmamänniska.

Och så det där jag inte kan sätta fingret på, det där överdrivna vi-är-självständiga-singlar-tjafset som omger serien men som jag aldrig tyckt stämt in på karaktärerna. Det enda de gör är ju att prata om/dejta killar. Och nu när man vet hur det slutar är det ju tydligt att de inte är så självständiga som det alltid sägs.

Men där har vi återigen medias bild – de har framställts som starka singlar så länge att vi gått på myten. I själva verket är de ju värsta vara-ihop-med-någon-brudarna, hela serien igenom. Carrie till exempel – hon gör ju inget annat än att ställa ultimatum för att få vara med sina stora kärlekar.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till ”Models and mortals”

 1. anna skriver:

  ju mer man ser på SATC, desto mer irriterande är carrie.
  å andra sidan gillar jag charlotte mer och mer, eftersom hon är som en riktig seriefigur. och för att hon har så mörk röst. hehe

 2. Soff skriver:

  Mycket sant som du skriver, att de ska vara så självständiga och att det var en revolution med så självständiga kvinnor bla bla… Vilket är totalt fel, det enda de vill är ju att skaffa killar. Suck.
  Jag försöker komma på nån TV-serie som handlar om folk som är singlar och vars tillvaro inte går ut på att hitta en partner. Men kommer inte på nån…

 3. Anders skriver:

  Det var denna ja mena! ALLTSÅ!!!
  tjaba laba.
  Anders igen

Kommentera