Popjunkien

Tre teveseriepar som engagerat mig

 1. Brenda och Dylan i Beverly Hills
 2. Alison och Billy i Melrose Place
 3. Carrie och Big i Sex and the city

Jag har svårt att rangordna dem sinsemellan för alla har engagerat mig i olika grad i olika stadier av livet. Fick en flashback av obstinata Brenda och hunkiga Dylan under mitt jullovshäng framför Beverly Hills. Inte nog med att de är ett bildskönt par, de har en rätt intressant on-off relation som jag minns engagerade. Det blev aldrig riktigt samma när Kelly och Dylan så småningom började kurtisera (fast Kelly var ju iofs helt oförmögen att förmedla något engagerande över huvud taget).

Någonstans minns jag ändå Alison och Billys kärlek som aldrig blev som den mest pirriga och orättvisa. Jag hade inte kabelteve när jag växte upp så det var först när Melrose Place eftermiddagsrepriserades omkring 1998 som jag HETSFÖLJDE deras relation. Det gick så långt så att min sambo förbjöd mig att kolla på serien eftersom jag blev så nedstämd. Pinsamt men sant.

Carrie och Big i SATC var ju sedan något annat. Den relationen utspelade sig under en så lång period och visst blev man glad när det till slut blev de två, men under tiden hejade i alla fall jag lika starkt på de andra killarna. T ex Aidan och Berger.

Några andra förslag på engagerande par i tevevärlden?

Dela: Facebook  Twitter 

22 kommentarer till Tre teveseriepar som engagerat mig

 1. emma L skriver:

  Engagerande par… jag skulle säga Brenda och Dylan också, men dem hade du ju redan tagit. På senare tid så har det i alla fall varit Summer och Seth i O.C., de engagerar mig på något vänster, den snygga snabbpratande tjejen och den underbare ”tönten”.

 2. Jarno skriver:

  Ross och Rachel i Vänner så klart. ;)

 3. Knurf skriver:

  Batman och Robin!

 4. anni skriver:

  Min lista hade förmodligen sett likadan ut, trots att jag bara sett några få avsnitt av MP.
  Berger var ju perfekt för Carrie, innan han flippade ur totalt.

 5. malte skriver:

  Tjejen och killen i Den vita stenen. Jäklars, vad bra den var.

 6. sodan skriver:

  angel och buffy. och senare spike och buffy. annars är ju din lista ganska schysst, även om jag aldrig nånsin har sett melrose place.

  och ooooooh! miles och anna, förstås! iofsig aldrig ett par, men sjukt engagerande.

 7. tori skriver:

  jaaa, miles och anna! bästa serien.
  annars var min stora besatthet pacey och joey. nej, inte dawson och joey, eftersom dawson var en idiot. utan pacey och joey… speciellt under tiden när de först blev ihop då.

 8. Babelle skriver:

  Mulder och Scully! Det blir ju allra bäst när de aldrig får varann, precis som i verkligheten.

 9. Anna-Maria skriver:

  Angela och Jordan (claire danes och jared leto) i my so-called life… Inte under en längre tid för serien tog ju abrupt slut men mycket när det var.

 10. anna skriver:

  aaa, mulder och scully ja!!
  och jag var grymt engagerad i chandler-monica också.
  ja, o spangel/spuffy.

 11. emma L skriver:

  åh, rachel & Ross.. såklart ja

 12. Hanna skriver:

  Jag började inte kolla på Melrose förrän jag träffade min kille (alltså -98) och då var Amanda och Kyle (hette de ens så?) ett otroligt engagerande par. Jag grinade en halv kväll när det var sista avsnittet.

 13. Linda V skriver:

  Lorelai och Luke i Gilmore girls! Fast nu när de är ihop är det inte särskilt engagerande längre…

 14. annan skriver:

  jag har inte ens vett att skämmas för att jag gillar o.c längre, så jag säger seth och summer. och så david och keith i six feet under. fast mitt första teveseriepar var luke och hillary i macahans.

 15. The Northern Light skriver:

  Rory & Logan i Gilmore Girls

 16. Mel E skriver:

  Aktuellt såhär kring nyår är väl Ivanhoe och Rebecca.

 17. Mel E skriver:

  Fast Ivanhoe är ju ingen serie, förstås. Men en rätt lång film.

 18. Agnes skriver:

  Agent Cooper och Annie. Men där kom BOB och sabbade allt.

 19. Reblo skriver:

  vilka bra par, keep ‘em coming! Fast jag måste starkt opponera mot att elaka Amanda i Melrose skulle vara engagerande :)

  Par ovan som jag skriver under på: Ivanhoe och Rebecca, Ross och Rachel, Batman och Robin och självklart… Miles och Anna! Sällan har jag hållit andan så hårt framför teven.

 20. anna skriver:

  agnes; eeew, inte ANNIE, audrey ska det ju vara! cooper och audrey horne! annie var ju så fin präktig och tråkig.
  ;)

 21. Tove skriver:

  Det som mest engagerade mig med Beverly Hills var hur alla brudar kunde vara så delikat bleka fast den californiska solen gassade över deras lekamen hela dagarna. Och också hur de kunde vara så DELIKAT bleka. Alltså, gräddfärgade, liksom.

 22. erika skriver:

  jag måste lägga till Max och Logan i dark angel. de engagerade mig oerhört när det begav sig. som någon ovan skriver, det blir bäst när de inte får varandra (jag har sett om serien, riktigt fullt så engagerad blev jag inte, och lite besviken på min tonårssmak blev jag)

Kommentera