Popjunkien

2 st juljunk

 1. Att vistas i föräldrahemmet är en officiell läsfest. Under julen har man tid att gå igenom hela höstens utbud av veckotidningar. Och det är många saker som jag reagerar på när jag läser dem men den främsta är följande: jag orkar inte med ännu ett ”undercoverreportage” med syfte att avslöja om blondiner har roligare eller inte. Nu senast var det i Allas Veckotidning, men följande reportage har jag under tio års tid läst i alla, och jag menar alla, lifestyletidningar för tjejer.

  Plotten är enkel: en rödhårig/brunhårig reporter ger sig ut på krogen iförd en blond peruk. I ett reportage som är en, två, tre sidor långt ska hon sedan ”avslöja” hur annorlunda man behandlas när man har blont hår. Men grejen är ju att personerna aldrig ser blonda ut på bilderna. Det SYNS ju att de bär en syntetperuk och jag slår vad om att personerna som jobbar i baren tittar på varandra och säger ”nej, inte ett undersökande damtidningsreportage till!” innan de vackert spelar med och flirtar lite extra baraföratt den stackars reportern ska få sina egna fördomar bekräftade. Jag förutspår nästa undersökande trend: ”har man roligare på krogen om man går dit iklädd peruk?”

 2. Jag vill nästan inte skriva om det här för det gör så ont men den 23 december 2005 var datumet då jag insåg att jag från och med då aldrig mer skulle kunna kolla på teve utan att ha en skämskudde beredd i famnen. Någon elak person hade givit Caroline Wennergren rådet att en medverkan i Dobidoo skulle vara bra för hennes karriär. Stackars, stackars människa. Hon kunde inte svara på EN ENDA fråga men låtsades hela tiden som att hon kunde. Gnolade med i påhittade melodier och mumlade små ord i hopp om något skulle passa in textmässigt någonstans. Den sista minuten då hon och medtävlande Lasse Holm snabbt skulle para ihop sång och artist ropade hon pass ca 12 gånger. Okej att hon inte kunde ”Hey Jude” och Beatles men att Piccadilly Circus hör ihop med Pernilla Wahlgren är väl högst elementär popkunskap? Kan tilläggas att Lasse Holm kunde varenda artist så klart.

  Som tur är fick hon ju delta i två sångnummer (som hon klarade galant så klart) så jag antar att hennes karriärindex ligger på plus minus noll efter detta.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till 2 st juljunk

 1. Nico skriver:

  Ja, jösses. Det var verkligen en pina att se Caroline ta sig för huvudet och vagga åt höger o vänster istället för att svara på frågorna i slutet. :S

 2. anna skriver:

  jag tycker helt klart att peruker ska användas oftare. men bara vid stillasittande barhäng, peruk ska ju vara så svettigt har jag hört.

Kommentera