Popjunkien

Det här med vinterskor (jag blir mer och mer en pensionär)

Varför blir problemet med vinterskor allt större ju äldre man blir? Kan inte minnas att jag hade dessa halkproblem när jag var tonåring. Men nu: varje vinter är det samma sak. Panik över att halka, frysa eller se för kort ut i fel skor i det vintriga vädret.

Älsklingsstövlarna går bort för tillfället. Vill inte utsätta dem för slasket, trots att de har rågummisula och är förhållandevis stadiga. Och dessutom gör mig säkert 6 cm längre.

Idag har jag gått omkring i mina enda vettiga skor – ett par fula Clarks-kopior. Jag skämdes som en hund hela dan, de är så obeskrivligt fula och slitna. För att inte tala om hur kort jag blir utan den obligatoriska klacken. Min första vinter i Stockholm fyndade jag de ultimata vinterskorna; både snygga och smarta. Mörkbrun mocca med rågummisula (=minimal halkrisk) och ändå ca 10 cm hög klack. De hänger med fortfarande men är faktiskt i sunkigaste laget nu.

Nu funderar jag på de här. Vettiga, snygga, vattentäta och varma. Det enda som saknas är väl klacken, men det vill jag försöka bortse ifrån i år.

Sen har jag ett sista alternativ som faktiskt ter sig allt mer tänkbart. Särskilt som jag skulle kunna kombinera det med befintliga skodon: halkbroddar.

Dela: Facebook  Twitter 

13 kommentarer till Det här med vinterskor (jag blir mer och mer en pensionär)

 1. sara skriver:

  jag ska fan köpa broddar, halkade med snyggdojor i nov04 och opererades inte förrän april05… tänker ALDRIG mer göra en Kalle-Anka-vurpa och landa på knät :) kryckor suger om man säger så…

 2. m skriver:

  Jag är helt med dig i din undran. Kan inte heller minnas att jag halkade särskilt mycket som tonåring, medan man nu stapplar omkring som Chaplin och får gå fem minuter tidigare till tbanan.
  Har världen blivit halare?
  Å andra sidan kanske man utnyttjade halket på ett annat sätt på den tiden, till att liksom glida fram lite snyggt.

 3. åsa skriver:

  De där ser mycket praktiska ut, blir nog perfekta på dig!
  Klackar tillför inte så mycket grace om man ändå måste hasa fram av rädsla för att halka. Och inte är väl du så kort i rocken!

 4. sodan skriver:

  de där var ju inte så dumma! törs man fråga var…?

 5. The Northern Light skriver:

  Jag köpte just de där skorna och jag kan varmt rekommendera dem. Det känns som om man går omkring itraktordäck. Så stabila är de. Och du slipper alla jobbiga saker som att frysa, halka och bli blöt om fötterna.

 6. sodan skriver:

  men vaaaar? kom igen nu people! jag behöver vinterskor och hinner inte gå och leta butiker när jag ser nåt jag gillar såhär. tipsa mig om lämplig stockholmsbutik, gärna i närheten av st eriksplan så jag hinner pila in.

 7. Reblo skriver:

  Sodis: Nilson har dem! Om de finns vid St Eriksplan vet jag inte, men när du väl hittar en butik så finns de i svart, grått, brunt och vitt. Vita är finast för de är lite skinn, alla andra färger har ngn sorts yta i syntet-tyg.

  Bilden har jag snott från en amerikansk sajt som säljer dem, märket heter Sorel.

 8. sodan skriver:

  tackar tackar!

 9. anna skriver:

  schysst. de var riktigt snygga. det är lite synd bara att vitt och sthlms-slask inte alltid går ihop. men om det var gummiaktigt vid själva foten så kanske det funkar bättre…

 10. Jo skriver:

  Ja! Jag var på väg att köpa dem förra året men mina arbetskamrater (tydligen heeeelt utan smak) retade mig och sa att jag såg ut som om jag skulle ut och bergsklättra. Så jag lät bli att köpa dem.

 11. annie skriver:

  rebecca!fatta att jag har letat skor aslänge, men inga duger.det lilla extra fattas.vill inte ha netta skor, utan klumpiga med rund tå.och gissa vad.när jag gick hem från jobbet snubblade jag in i en second-hand och hittade snyggaste bootsen, typ biker.350kr!lite stora, men ska köpa sula imorgon.alltså sån här tur har jag inte haft sedan london 2001 tiden.puss och lycka till!ps.att man ser längre ut är viktigare än halkrisken.ds.

 12. Reblo skriver:

  Åh Annie, jag stod och höll i ett par bikerboots häromdagen och tänkte på dig. Undrade om du hade hittat ett par. Och då har du ju det! Vilket 2001-moment av tur.

 13. [...] Originalinlägget handlade om Sorels *var så före min tid* men bilden föreställer nu (säkert sedan jättelänge) några skor med tja… ganska motsatt modegrad och funktion, faktiskt. [...]

Kommentera