Popjunkien

100 höjdare till

Har fnissat lite åt den fåniga affischen för nya säsongen av 100 höjdare. Och konstaterat att den person som vi gissade var Darin ÄR Darin. (Eller ja, Fredrik som är utklädd till Darin).

Igår såg jag två klipp från det första avsnittet och de var helt sjukt roliga. Det ena klippet visade en seriös debatt om hur farlig hårdrocken var. Siewert Öholm var programledare och en ung och rätt söt Anders Tegner gäst (det här var ca tidigt 80-tal). Upprörda kyrkliga gäster i publiken rasade över gruppen Vasp (sic) och en tjej läste en dikt (!) om hur läskig hårdrocken var. En man i publiken var upprörd över att han hört någon uppmana till att ”fuck like a beast” och Siewert Öholm vill genast veta vad det betyder på svenska. Underbart från början till slut!

Jag hoppas att det blir lika roligt som det verkar och att det inte blir lika ojämnt humormässigt som förra säsongen.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till 100 höjdare till

 1. [...] m och ben.”
  Arkiverad under: Teve — Reblo @ 11:03 am

  Efter mitt förra inlägg om 100 höjdare fick jag ett mejl från programmets researcher. Som mycket [...]

 2. Carreca skriver:

  Jag undrar hur researchen går till för deras höjdar-sammansättningar? De kan ju aldrig ha sett allt och minnas allt själva. Sa de nåt om det igår?

 3. Reblo skriver:

  På sätt och vis: de presenterade en researcher (som jag inte minns namnet på) som verkade ha järnkoll både på hårdrocksinslaget och det efterkommande som skildrade en skriande Carola under en Livets Ord-seans. Jag har fått uppfattningen att de har ett rätt rigoröst team bakom sig för faktainsamling etc.

 4. Benzo skriver:

  Som trettioplus kommer man naturligtvis ihåg debattprogrammet om WASP. Bara att man ägnade en timme åt hårdrock i SVT var grymt stort och det var spännande ordväxlingar där Anders Tegner fick huka sig för hätska utfall från Öholm – som bergfast hävdade att WASP stod för We Are Satans People. Något år innan hade för övrigt Anders Tegner fritt spelrum i rutan under några månader då programmet Norrsken återfanns i statstelevisionens spartanska populärkulturdiet. Minns jag inte fel var Tegner glamrocksminkad med läppstift och kajal.

 5. Lisa skriver:

  Igår gjorde Fredrik moraltestet i P3. Jag blev min själ besviken.

 6. Benzo skriver:

  Dixie Chicks T-shirt. Uppenbarligen den ironiska garderobens självskrivna hörnsten.

Kommentera