Popjunkien

Sibel sjunger Metallica

Den här bloggen blev ju nyligen korad till Idol-blogg i en stor tidning och jag känner prestationsångest för att jag inte skrivit om Idol sen dess. Eftersom jag inte såg förra avsnittet (jag var en tant och kollade Diggiloo i stället) så har jag inte så mycket mer att säga annat än att Agnes mer och mer framstår som den mest klart lysande stjärnan. Och när Elina för en gångs skull var finstajlad åkte hon ut – vilket stjälper min teori om att folk inte röstar på dem som ser för spejsade ut.

Men icke desto mindre ser jag fram emot Sibels version av Nothing Else Matters ikväll. Det kan ju bli nästan lika bra som Sista Morgonen. Sen är det ju lite kul att Sebastian kör Bowie. Men allvarligt, varför valde han Walk This Way som första låt?!

Och ikväll måste ju Jens åka ut?

Update
Jag vet att ni inte kommer tro mig nu men jag tycker att årets startfält inte är särskilt engagerande. Inte ens så här i slutet som det annars brukar vara i dokusåpor. Alla är mediokra, några flashar till ibland och andra har inget där att göra.

 • Jens är inte särskilt vass men hans vibrato är rätt fint och speciellt. Men det räcker så klart inte.
 • Jag såg Elina i publiken och fick lite ont i magen – tänk vad bra det här temat hade varit för henne.
 • Oavsett vilka kläder Agnes har på sig är hon supersnygg.
 • Måns är bara smörig smörig smörig. Kom igen när du fällt ner skjortkragen.
 • Misstänker att tv-ljudet är långt sämre än studioljudet för varje gång jag gömmer mig bakom en kudde för att idolerna sjungit dåligt så tokhyllar juryn samma låt/sångare. Som Sibels första låt – inget djup och bara skrik.
 • Life on mars är ju fantastisk och jag tycker faktiskt att Sebastian gjorde den rättvisa. Men visst blev det genast mer tydligt hur tillgjorda hans gester är i vanliga fall? När han sjöng en lugn låt kunde han bara stå still och inte vara sådär imiterande av 30 år av rockposer.

Jag tror fortfarande att Jens åker ut. Men hoppas Måns fast eftersom tjejer inte får vinna talangtävlingar i sång (minns ni Fame Factory när alla fem slutfinalisterna var dåliga killar?) så kanske det ändå blir någon av finbrudarna som får åka.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Sibel sjunger Metallica

 1. PR skriver:

  Ännu en anledning till att inte kolla på Idol.

 2. Carreca skriver:

  Idag var första gången jag såg Idol under själva tävlingen (skrattar dock gott under uttagningarna) och Nothing else matters var ju så jävla mycket Evanescence vs Finlandsbåt! Kul också att alla män i juryn uttalar sina kåta tankar om Agnes. Det känns nästan lite halvsmutsigt.

 3. Helena skriver:

  Tycker Sebastian gjorde en oerhört bra ”Walk this Way”.
  För att bevisa att jag är ännu mer tant än vad du är ska jag nu ifrågasätta om det inte var så att det var Dobedoo du såg förra fredagen ;)

 4. Louise skriver:

  Har också tänkt på det där med tvljud/studioljud. Tycker musiken är för hög och sången för låg. Skulle gissa på att framträdandena är ännu bättre i studion.

 5. Reblo skriver:

  Håller med om Evanescence-liknelsen och skäms nästan lite för att jag innan trodde att det skulle bli jättebra.

  Och så klart var det Dobedoo jag kollade, smygzappade faktiskt till det när Idol var som tråkigast (läs: när Måns sjöng U2).

Kommentera