Popjunkien

Mango

Mango är den godaste frukten. Söt men grown up i smaken och i roliga färger – klart jag är fast. Har tänkt länge på att jag ska blogga om denna favoritfrukt men efter att ha läst Martin Gelins fruktfest med Emil Arvidson så blev jag lite misspepp för att jag inte längre var först. Men eftersom jag tycker att man visst kan blanda frukt och mat så tar jag ämnet en vända till.

Igår utökade jag nämligen min lista över mangoupplevelser. Den lyder nu så här.

Första mangon: yoghurt med mangosmak.
Bästa mangon: i Sydney-Brents specialsallad med kryddsöt dressing.
Godaste mangon i mat: thaikyckling med mangodekoration.
Senaste mangon: igår åt jag torkad mango för första gången. Rätt gott men också rätt segt.

Och så kan man på Sthlm New Deli köpa en supergod gul fruktsallad som innehåller bland annat mango.

Dela: Facebook  Twitter 

13 kommentarer till Mango

 1. Alexandra skriver:

  Bästa mangon plockas direkt från trädet eller ligger redan på marken i Sydafrika! Go there!

 2. Hanna skriver:

  I min värld smakar mango scary. Men Bodyshops mangosmör går inte av för hackor! Mjuk blir man!

 3. Reblo skriver:

  Åh Alex, jag har ju glömt vilken Sydafrika-kännare jag har i min närhet. Vid tillfälle måste jag be dig om alla tips du har.

  Hanna: så klart tänker jag genast smör-mat-mango. Men så är jag ju lite allmänt mangoskadad också.

 4. Jag har aldrig förstått vad en mango har för funktion och syfte. Inte är det speciellt gott och inte är den snygg.

 5. annan skriver:

  mesta mangon: i trinidad blev vi typ kidnappade (men på ett vänligt sätt) av en galen hinduisk taxichaffis som prompt skulle ha oss att plocka kassar fulla med mango i hans kompis trädgård. vi föråt oss typ på mango sen.

 6. Andreas skriver:

  Mango och gräs! Hurra!

 7. Hanna skriver:

  Reblo. Äter man bodyshops mangosmör så gissar jag att man får ont i magen. Dont go there! :)

 8. Henrik skriver:

  Mango är lika med ett mentalt tillstånd för min del. Att sjunga Karaoke är tex mango.

 9. Reblo skriver:

  Henrik: alltså ett positivt tillstånd!

 10. A skriver:

  nu måste du åka till Indien och käka mango. gärna den som är omogen som äts med chili och salt… mmmmm… tyvärr är Indien oftast lite för varmt under mango season

 11. raufi skriver:

  man får god andedräkt av mango

 12. El Mango skriver:

  Som El Mango himself måste jag ju bara visa upp mig i all min glans här. Trevlig presentation, jag får lov att tacka. :-)

 13. Paulina skriver:

  Jag erkänner jag var en mango hatare tills jag åkte till Trinidad & Tobago, där smakade jag den vackraste, sötaste och godaste mangon som jag smakat hitils i mitt liv. De äter den inte bara som den är utan också som ngn sa med salt o chili, som en varm sås som smakar himmel (till allt), glass, kuchela osv. Jag kan hålla på för evigt för jag blev verkligen kär i den söta smaken, synd bara att jag inte kan hitta några omogna mangos i Sthlm området några tips ngn?
  Hälsar Paulina

Kommentera