Popjunkien

Sista delfinalen i Idol 2005

Jag tycker Idol-deltagarna väljer för konstiga låtar. Om jag ville att svenska folket skulle rösta på mig skulle jag välja en gammal klassisk rökare och inte en amerikansk soullåt eller för den delen en B-sida från en gammal Lisa Nilsson-singel. Visst, det kanske imponerar på juryn, men inte på dem som ringer och röstar.

Lektion 1A i den läran visade ju Idol-Daniel när han förra året dammade av Mauro Scoccos Sarah och sopade banan med resten av startfältet under återstoden av tävlingen. Svenskarna slog ju dubbelknut på sig själva i kampen om telefonen ute i stugorna. Allt tack vare det numera klassiska Sarah-tricket.

Trots en rätt okänd låt är Hanna en av mina favoriter just ikväll. Mycket för att hon inte valde en tråkig soullåt utan Cardigans ”You’re the storm”. Däremot står Hanna givetvis helt chanslös i kvällens konkurrens. Jag tror Agnes och Johan går vidare (om nu tittarna kan förlåta Johan för två fiaskon i rad).

Update
Ingen av mina tippade vinnare vann och det är väl en anledning så god som någon att inte spela på trav. Måste bara påpeka att jag skrev posten innan Jens sjöng Robbie Williams. Hade jag sett det publikfrieriet hade jag ju fattat hur det skulle sluta.

Sen skulle jag inte bli förvånad om kvällsisarna kommer skriva om röstskandaler i morgon. Dels schabblade de med kameror och klipp och lappar, dels filmade de Agnes jättelänge fast de precis ropat upp Marième som en av de två vinnarna.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Sista delfinalen i Idol 2005

  1. henri skriver:

    hejhej jag har mens!!!!!

Kommentera