Popjunkien

Nickel som godis och allergi

Min love sms:ar mig en brännande het undran – vad hände med godiset Nickel? Den lilla fyrkantiga förpackningen med inplastade hårda godisar med rätt vuxen smak av t ex lakrits och kola. Jag har försökt googla fram lite info men hittar inget. Någon som vet/minns?

Personligen tyckte jag att det var rätt äckligt, men godis är ju godis och jag minns särskilt kvällar på teatern då M. brukade sticka åt mig och min syster varsin Nickel.

Och apropå det – vad hände med nickelallergi? Lider folk fortfarande av det eller dog allergin också ut någon gång under slutet av förra seklet? Denna 80-talets version av utbrändhet (för hey, alla hade nickelallergi) ledde till hemmasnickrade lösningar för smycken och klockor: naggellack på undersidan, små tejpbitar som skydd eller fula plastiga ploppar i stället för den verkliga varan.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Nickel som godis och allergi

 1. Carreca skriver:

  Jag tror Försvaret kom över ett billigt restlager, för man får det fortfarande inför fältvistelser, som nåt slags sunkig humörhöjare när man kravlar omkring i leran. Eller, så var det för 6 år sedan i alla fall, men då hade Nickel för länge sen försvunnit från civila godishyllor. Överskottsbolaget kanske har. Varför man nu skulle vilja äta Nickel på 2000-talet förstår jag dock inte

 2. Joa skriver:

  Åhh, Nickel. Snacka om nostalgi. Det fanns dessutom två olika, en med fruktsmak och en med ”gammaldags smak” – vad nu det betyder. Jag gissar att den var lite mer för de vuxna. Jag hade gärna sett att de gick att köpa idag.

 3. Helena skriver:

  Jag skulle bli oerhört glad om nickelallergin kunde dö ut. Vård av anhörig med nickelallergi är nämligen ganska jobbig. Jag får måla med genomskinligt nagellack på storebrors alla jeansknappar, bältespännen osv. Varje gång han hälsar på är det nåt nytt som ska målas. Suck! ;)

 4. Agnes skriver:

  Jag gillade bara den gammaldagsa. Den hade smaker som polkagris och kola. Den andra smakade färgämne.

 5. Johanna skriver:

  1. Nickel och Fox-kola är föralltid och för evigt världens bästa biogodis.
  2. Ja! Jag har nickelallergi!

  (men så är jag också ett barn av 80-talet)

 6. Wibjörn skriver:

  jag förknippar Nickel med biosalonger, för jag köpte alltid en Nickel fruktblandning när jag gick på bio – de räckte ju så länge!

 7. Ida skriver:

  Frukt-Nickel fanns tills för ett par år sedan, men gammeldagsa Nickel försvann innan dess. De gula karamellerna som var i den gammeldagsa var några av de godaste jag ätit, så jag sörjer Nickel lite då och då…

 8. anna skriver:

  jag förknippar nickel med vår gamla metro-affär. tänk att saker bara försvinner såddär diskret.

 9. Linda skriver:

  Ah.. det godiset hade man ju glömt av. Synd att det inte finns längre.

Kommentera