Popjunkien

Snygg-Burre

Det här är ju numera en officiell serietidningsblogg och efter att ha skymtat serien ”Bus-Burre” i en Bamsetidning i mitt föräldrahem tänkte jag skriva lite om en av mina favoritseriefigurer. Burre i Bamse.

Jag var liksom lite kär i honom när jag var liten, tror det var för att han var en sån social outcast men att Brummelisa Nalle-Maja (så klart) alltid tog honom i försvar. Och allt han gjorde var så elakt (eller ”busigt” med Bamse-ord). Jag vet i alla fall att det garanterat INTE handlade om att han var ”svår” och ”missförstådd” får sådana killar var lika töntiga då som nu tycker jag.

Och så är han lite snyggare än de andra i Bamses värld. En egen vacker gul färg och så värsta randiga indiepoptröjan. Slår Teddys professorsbrillor med hästlängder.

Surftips: Bamses hemsida.

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Snygg-Burre

 1. Jakob skriver:

  Hmm… Brummelisa? Var det inte Nalle-Maja som tog honom i försvar?

 2. Johanna skriver:

  Ja, det tänkte jag också på – det m Nalle-Maja. Och om du var in love m Kalle så var det inget mot den kärlek vår familj har känt för Bamse. Vi slutade prenumerera helt nyligt (eller ja, det var ju några år sedan men med tanke på mina 29 år i jordelivet så känns det som om det var bra många år mer än vad som behövdes) faktiskt. Och jag äälskar Bamse, kanske ska ta upp prenumeration igen. Kul Bamsekuriosa: För några år sedan så kunde man läsa i en sådan där lista som presenterar vinnarna i nån tävling: Jordan Larsson 6 år, Skottland. Jupp. Henkes kid. Så genomsympatiskt och typiskt Familjen Larsson att köra med Bamse.

 3. Mats Andersson skriver:

  Jag träffade Rune hemma i Viken innan han dog. Jag var nog inte ens tio fyllda. Mäktigt. :)

 4. Johanna skriver:

  Men en sak till: Jag tycker nog att det ändå handlade om att han var lite missförstådd, eller inte missförstådd heller men det kom ju fram att han hade ganska taskiga hemförhållanden med en drummel till farsa och en helt utsliten morsa osv. Så lite åt det hållet ändå.

 5. Anders W skriver:

  Måste passa på att hajpa den bästa Bamse-serien ever. Den när Skalman blir pundare. Det vill säga han blir beroende av den onde trollkarlen Eragords saft som han gör av blommor som är misstänkt lika vallmo. Till sin hjälp hade han två fåglar som jag har för mig hette Nifrom och Nioreh (läs baklänges). En mer subtil anti-drogkampanj får man leta efter. Själv förstod jag inte alls vad som egentligen åsyftades när jag läste den som liten. Först för sisådär fyra år sen föll bitarna på plats.

 6. Mattias skriver:

  Ja aftonbladet klassade ju det hela som en, håll i er, ”Drogchock!”

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,37787,00.html

 7. anna skriver:

  åh. just burre ja. aw, bamse öht.
  men iaf. som johanna skrev, att burre hade lite sorgliga hemförhållanden. när han kom hem var inte hans mamma hemma för hon var tvungen att jobba, men hon hade gjort honom en korvmacka. och den såg alltid så god ut tyckte jag.

  f.ö. märks det att bamsegenerationen vuxit upp, eftersom folk gärna refererar gråt till lilleskutts sprutande tårar, det har hänt vid flera olika tillfällen. hehe. det är roligt.

 8. Jenny skriver:

  Har faktiskt en länk till Skalman-testar-droger-serien:

  http://www.geocities.com/eragord/

 9. Reblo skriver:

  wow, tack Jenny! Vilken fantastisk drogchock!

 10. Greta skriver:

  Hej. jag undrar om jag kan få din mejl-adress samt din postadress? jag tänkte skicka ett pressmeddelande til dig samt en tidning.
  Mvh Greta (greta@dist.)

Kommentera