Popjunkien

Lite om bylines

Jag själv är definitivt en av de fulare svenska krönikörerna säger Kicki Norman (tidigare Vecko-Revyn, nu Amelia) i gårdagens Dagens Media (men artikeln finns ej på webben). Sedan skriver hon roliga reflektioner över att kvinnor är uppsminkade och stajlade på sina bilder för att vara den ultimata förebilden för läsare. Män blir däremot mer trovärdiga ju mindre staljade de är – och just därför är de inte sminkade eller speciellt ljussatta på sina bylines.

Kicki påstår att fulheten bland killskribenter är regel snarare än undantag och att ingen tjej skulle kunna komma undan med Jan Gradvalls skräckfilmsbelysta byline i Café. Kicki listar sedan snyggast-fulast:

FULAST BYLINES I SVERIGE:
1. Lasse Anrell, Aftonbladet
2. Fredrik Virtanen, Aftonbladet
3. Rolf van den Brink, Dagens Media
4. Jan Gradvall, Café
5. Göran Greider, Metro

SNYGGAST BYLINES I SVERIGE:
1. Emma Wiklund, Mama
2. Ebba von Sydow, Expressen
3. Sofi Fahrman, Aftonbladet
4. Charlotta Flinkenberg, Vecko-Revyn
5. Linna Johansson, Expressen

Jag håller med på flera punkter men måste faktiskt påpeka att Fredrik Virtanen hittills sett bedrövlig ut men på sin senaste byline (den med den randiga tröjan som syns i annonser på stan) ser både staljad och rätt… snygg ut.

De bästa bylinesen tycker jag är när man får se mer än bara huvudet. Alltid roligt att kolla vad personen har för totalstil – byxor, skor, nagellack etc. Därför är det alltid kul att se när Linda Skugges byline uppdateras, hon byter ju stil på hår och smink rätt ofta. Ebba von Sydow ser ju däremot likadan ut hela tiden = ingen anledning att uppdatera bylinen då.

Sen kan jag inte komma på någon tråkigare typ av byline än den där reportern liksom ”går” mot kameran och man ser hur benet är käckt lyft i ett steg. Britta Svensson på Expressen hade länge så. Lika trista är grovkorniga porträttbilder där skribenten har jätterädda ögon – se valfri sommarvikarie på kvällstidning.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Lite om bylines

 1. Reblo skriver:

  Tack Jessica för länken, den skulle så klart varit med i inlägget från början!

 2. sara skriver:

  hm, min byline i vlt är nog fulast… tackar någon att den bara publiceras i papperstidningen ;)

 3. Maria skriver:

  Bull-shit!
  Lasse Anrell är Svenske Martin McGuinness och jag tar honom som världens snyggaste. Inte bara Sveriges snyggaste!
  Om han funderar på att skilja sig: Slå en signal
  Maria

Kommentera