Popjunkien

Fredagsfyran om radio

Jag brukar nästan aldrig svara på Fredagsfyran eller Söndagsfemman, men när det handlar om kul prylar så är jag på! Fyran den här veckan: tema radio.

1. Ditt första radiominne?
Svensktoppen med Kent Finell och jag är ca 8 år. Jag lyssnade säkerligen på radio tidigare än så men mitt första minne är hur jag sitter med fingret på REC-knappet och väntar på någon bra låt att spela in från just Svensktoppen. En period lyssnade jag varje söndag och gjorde blandband med schlagers.

2. Vilket är ditt favoritprogram?
Jag lyssnar massor på radio men jag har nog inget favvoprogram. Det blir mest P3 eller skvalradio på jobbet, ibland ”Chelsea” hos Spraydio. Min favoritstation var länge Xfm i England men jag har inte lyssnat på den på väldigt länge.

Förresten, det här är ingen überfavvo, men jag tycker att Deluxe har varit rätt kul sen Pontus Enhörning slutade.

3. När stänger du av radion?
När jag hör Pontus Enhörning, Rally-gänget eller Transit i P3. Jag har också extremt svårt för pretentiösa radiodagböcker som alltid handlar om folk som tror att de är de enda som fattar något i den småstad där de bor. När ska ungdomar fatta att det inte är så himla speciellt att vara speciell?

4. Drömmer du om att någon gång göra ett eget radioprogram?
Nej inte direkt. Jag har en målbrottsröst som inte skulle göra sig bra i etern. Det skulle så klart vara roligt att ta fram underlag för ett radioprogram (research, låtlistor, vara osminkad på jobbet etc) men jag när ingen dröm om en radiokarriär.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Fredagsfyran om radio

  1. A skriver:

    Ha! jag avskyr också pontus enhörning

  2. Busta skriver:

    Målbrottsröst? Som Bert? svajig?

  3. Reblo skriver:

    ja, svajig. Fast på jobbet hävdar man att jag låter som en sexig växeltelefonist när jag pratar. Så kanske rösten ÄR lite radiomässig ändå?

Kommentera