Popjunkien

Mats Olsson-historien

Som bekant är jag värsta Expressen-fanet. Mest eftersom jag gillar flera av deras skribenter och krönikörer mer än t ex Aftonbladets. Mats Olsson är en av dem – men jag hade heeelt missat ”bråket” som föregick VM och tydligen är en anledning till att Mats inte skrivit krönikor på ett tag. Jag skyller på semester.

I den här krönikan antyder Mats att Carolina Klüfts svåraste skada heter Patrik Kristiansson. Efter detta vägrade friidrottsparet Klüft och Kristiansson att bära expressensponsrade kläder under VM. Mats Olsson har gått under jorden och vissa hävdar att det är en direkt följd av sponsordilemmat efter hans uttalande. Kanske är det så, kanske är han ”bara” utbränd/sjukskriven. (jag tycker det låter så på hans kommentar: Jag är ledig väldigt länge och jag är sjuk).

Hanna skrev en kommentar om detta när jag bloggade om Kristiansson förra veckan, och då tyckte jag bara att det var en rolig och träffsäker kommentar. Inget att förlora jobbet över direkt.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Mats Olsson-historien

 1. [...] der: Kvällspress — Reblo @ 8:01 am

  Och OM det nu är så att Expressen suspenderat Mats Olsson pga det roliga uttalandet om Patrik Kristiansson så är det ju j [...]

 2. Helena skriver:

  Personligen tyckte jag det var rätt kul, men jag kan fatta att de blev förbannade. Det märkliga är väl att Mats Olsson skulle bli av med jobbet pga av nåt sånt här. Det finns väl folk på en tidning som är satta att granska allt som publiceras. Och de tyckte ju uppenbarligen att det var ok att publicera den där krönikan.

 3. N|. skriver:

  Jag tycker Otto Sjöbergs förklaringar ”sponsorskap får aldrig påverka den redaktionella integriteten” var ett under av twistad logik: sponsra då inte eftersom Expressens varumärke bygger på det som redaktionen skriver… Eller be om ursäkt och gå hem. Liksom. Otto borde bli av med jobbet – Olsson kan gott sitta kvar.

 4. Reblo skriver:

  håller med er båda. och hela grejen med att ha krönikörer öht är väl att de ska stå för ett hyfsat subjektivt tyckande.

 5. Hmmm skriver:

  …och tänk på att efter att Hanna skrev den där kommentaren så har hon inte setts till på jobbet… Har hon också blivit suspenderad? Äh, trams! Klart Olsson inte har åkt ut. Inte Hanna heller förresten, hon är ju på bröllopsresa i Brasilien.

 6. N|. skriver:

  Hmm
  förstör inte våra omhuldade konspirationsteorier nu :)

 7. Reblo skriver:

  äh, dra inte in mig i någon konspirationsteori. JAG tror ju att han är sjuk/ledig.

 8. helena aghede skriver:

  varför är han inte tillbaka ännu? var det inte sagt att han skulle börja i och med vm-kval matchen mot bulgarien? mycket mystiskt…

 9. johanna vogelius skriver:

  Hejsan!
  Jag håller just nu på med ett arbete där vi analyserar expressen och deras varumärke. Som jag förstår av er diskussion är ni alla vä insatta i expressen. Därför undrar jag vad ni känner inför expressen och deras varumärke. om någon av er har lust kan ni skicka mig lite korta synpunkter på era känslor angående expressen.. MVH Johanna Vogelis

Kommentera