Popjunkien

Eftermiddagsteve

Jag vill hävda att en av de stora fördelarna med semester är att man kan titta på teve vilken tid på dygnet man så önskar. Bäst är eftermiddagsrepriser av Simpsons, Beverly Hills, Melrose Place och Vänner.

Kommer ni ihåg när eftermiddagsteve gjorde entré på bred front? Jag tänker främst på när nya kanalen ZTV startade som program i TV4 på eftermiddagarna. Jag var 13 år gammal och älskade att komma hem från skolan, käka ostmackor och kolla på musik och prat. (jag växte upp på en bondgård och var extremt popkulturhungrig redan då, MTV hörde jag rykten om i flera år innan jag fick tillgång till en efterlängtad parabolteve hos en släkting).

Andra eftermiddagsshower under samma period var Kosmopol och PM. Och minns ni Degrassi Junior High?!

(Många teveminnen nu. Både Sigge och Ulla har recenserat dokusåpor vi minns).

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Eftermiddagsteve

 1. daniel skriver:

  jag har aldrig fattat om man ska svara på bloggkommentarer i sin egen blogg eller i den som kommenterars blogg. nåväl. jag svarade i min. :) hej förresten.

 2. Fia skriver:

  Oh jag älskade den tv-serien när jag var yngre. Trodde inte att det var någon annan än jag som kom ihåg den.

 3. Sofie skriver:

  en av de stora fördelarna med att arbeta skift är att man kan se på tv vilken tid på dygnet man önskar. en av de stora nackdelarna är att man inte kan önska samma tid hela tiden

 4. Jessica skriver:

  Åh, jag älskade Degrassi! Måste varit evigheter sedan den gick i repris… dags igen tycker jag!

 5. annan skriver:

  Å, Degrassi! En fläkt av en annan värld (var det då, och jag älskade det). Visst gick det en typ remake eller så av Degrassi för ett tag sen, som handlade typ om barnen till orginaldegrassimänniskorna?)

 6. t-boz skriver:

  var det inte så att hon som har döskalle-skjortan fick barn under serien? så minns jag i alla fall det…

 7. Cissi skriver:

  Känner igen mig! Kollade oxå in TV4 efter skolan, och hörde avundsjukt på kompisarna som hade MTV när de berättade om Ray Cookes(säkert felstavat) Degressi High, det var så himla bra!!! Även tvåans eftermiddagsteve med bla Ellinor var bra.

 8. sofia skriver:

  Oj, nostalgi. Jag blev riktigt sur när tv 4 slutade sända ztv, det var bland det bästa jag sett (då). Degrassi High var en STOR favvo och jag blev jätteglad när jag för några år sedan råkade se ett avsnitt på tv (i Canada). Repris tack.

 9. anna skriver:

  Åh ljuva nostalgi! Jag minns att först gick ”Vi på vår gata” och sen ”Vi i vårt plugg”, det var Degrassi street och sen Degrassi Junior high, tror serien gick ganska länge faktiskt. Jag minns också att iaf jag kikade på 21 jump street med Johnny Depp när jag kom hem från skolan och även en westernserie vid namn Ponnyexpressen.

 10. mons skriver:

  ungdomstv från växjö när man gick i högststadiet var grymt. det var skönt att komma hem och hänga framför tv och kolla på PM. vad stod PM (som i programmet) för egentligen? har för mej att det inte fanns nån officiel betydelse.

Kommentera