Popjunkien

Rhodos, del ett

Att tro att jag skulle kunna komma med en spaning pa grekisk popularkultur under en chartersemester var ganska befangt. Daremot matas jag dagligen med en massa engelsk popularkultur och den har jag ju sedan gammalt en hatkarlek till.

 • Vi bor i en turistort som heter Faliraki och aven om man ser och hor svenskar ibland sa ar det bleka engelsman som dominerar stan i sina fotbollstrojor.
 • ”Ni kan kopa Daily Mail och The Sun precis som hemma men rakna med att de ar en dag sena och kostar lite mer” stod det pa en lapp som delades ut till alla (inkl oss svenskar).
 • Matvaruaffarerna heter ASDA, Safeway, Sainsbury’s etc (precis som de gor i England).
 • Overallt (och jag menar OVERALLT) och alla timmar pa dygnet spelas engelsk garage och klubbmusik. I hotellbaren, pa radion pa hotellrummet, i taxin, i alla de forfarliga nattklubbarna i stan dar lattkladda engelskor forsoker locka in oss med loftet om ”free drinks love”.
 • Storbildsteven i hotellbaren visar Sky Sports dygnet runt. De engelska familjerna sitter uppdarade framfor teven och tittar pa repriserade matcher pa Sky sports utan ljud. De sager inget till varandra – de bara sitter dar.

Men vi har det bra. Vi har tokvarme, helt ok hotell, karaokebarer runt hornet och en ljuvlig pool for morgondopp. Igar var vi pa Anthony Quinn Beach, stranden som Quinn fick efter inspelningen av Kanonerna pa Navarone. Idag vantar eventuellt en snorkeltur. Det enda molnet pa himlen ar val att jag snart last ut alla medhavda bocker. Far ga till Safeway och kopa en Marian Keyes-bok…

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Rhodos, del ett

 1. embryo skriver:

  yo

  det saknas prickrar på bokstävlerna på dinna ord det kommentererar jag nu yo

  ps grekland verkar sofft jag harhört man kan bada i fint vatten men inte drickra vinet det smakrar kåda varningnvarning

  ockås ringrar saknas om dte blir å det säjer jag nu yo

 2. Jonna skriver:

  Åh! Blir så avis så jag håller på att spricka! Ja, inte på engelsmännen, utan att Rhodos och semester och så.

 3. R skriver:

  Illusionisten av John Fowles är perfekt att läsa när man är i Grekland. En svinigt bra greklandsbok. Den heter The Magus på engelska. Reommenderas å det varmaste.

 4. Carra skriver:

  Usch så trevligt och skönt det där låter ;) Njut, kvinna, njut!

 5. Linda skriver:

  Låter precis som Icmeler/Turkiet. Charterställe som charterställe. Engelsmännen har tagit över allt.

 6. anna skriver:

  det slår ju aldrig fel. finns det en tv i en pub/restaurang/pizzeria så nog sitter man med huvudet vridet dit fastän tvn bara visar en match i tyska bündesliga. med ljudet av.

Kommentera