Popjunkien

Bratsen står för sin stil (varning för generalisering)

Jag fortsatte fundera på killarna i pullovrar i gårdagens inlägg och kom fram till att jag tycker att hela brat-trenden är väldigt sympatisk. Killarna i backslick hymlar liksom inte med vad de gillar och det fortsätter att gilla det de gillar i flera år utan uppehåll. Och verkar inte bry sig om att alla andra gillar just samma sak.

Så är det kanske inte i andra umgängen som man kan ytligt kan recensera/klassificera utifrån deras kläder, t ex popsnören från söder. Där råder ensamrätt på rätt look och outfitsen är en delikat kombination av något gammalt, något nytt, något lånat och något blått. Men ändå inspirerat av samma pågående trender/aktuella stilikoner.

Det händer att jag ringer mina vänner innan jag väljer outfit bara för att vi inte ska krocka med varandra rent lookmässigt. Ändå äter vi samma trender till frukost och är alla skyldiga inför modepolisen: 80-talsinspirerat elektroclash hösten 2002? Check. Sienna-boho-looken 2005 (i alla fall låtsades vi att vi var det)? Check.

Under samma period har bratsen fortsatt se ut på samma sätt eller i alla fall haft samma basutseende: bakåtslickat hår, rosa skjorta och lammullströja. Kotlettfrillan har väl varit inne i typ fyra år nu.

Bonus: läs de roliga förklaringarna av stilarna brat och indie hos Susning.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Bratsen står för sin stil (varning för generalisering)

 1. Jessica skriver:

  Kvinnlig brats har knytblus, ja där ser man. :)

 2. sodan skriver:

  susning.nu är ganska ofta extremt roligt. och lärorikt, som synes!

 3. kris skriver:

  vad var det per hagman skrev i ”att komma hem ska vara en schlager”…
  någonting om att stockholm är en fräsch och trendig diktatur, tror jag det var. otroligt kul och träffande!

 4. anna skriver:

  uh. jag har verkligen haft svårt för boho-modet.

Kommentera