Popjunkien

Santorini?

Nu gör jag en Linda Skugge och slänger ut en fråga i bloggen och hoppas på en massa bra vägledning.

Någon som varit på Santorini och kan ge mig lite info om det? Vi funderar på att åka dit i augusti och jag vet egentligen inget mer om ön än att den inte har sandstränder. Blir det inte tråkigt då?

Dela: Facebook  Twitter 

16 kommentarer till Santorini?

 1. [...] Inget Santorini
  Arkiverad under: Allt möjligt — Reblo @ 3:39 pm

  Som jag gapat om denna eventuella resa till Santorini får jag skylla mig själv när sist [...]

 2. joh@n skriver:

  Just Santorini har jag inte varit på men det lär ju vara typ världens mest romantiska plats om man kollar i resekataloger eller ser på film :)

 3. Helena skriver:

  Att döma av bilden ser det inte ett dugg tråkigt ut :)

 4. Elin skriver:

  jag öluffade med utgångspunkt Santorini 1993, så mina referenser är 12 år gamla: Det finns ju stränder där men sanden är nattsvart. Ön var lite dyrare än andra grannöarna, ”stan” Fira (???) är föremål för typ 90% av alla vykort från Grekland, så den är ju fin helt klart.
  Vi bodde i en av byarna (perissa?) och den sommaren var det en hel del backpackers där medan charterfolket bodde i grannbyn (kamari?). jag minns någon ”missa inte den fantastiska solnedgången vid blablabla” och det var väl inte mer upphetsande än någon annan solnedgång, det var vi och 10000 turister på liten yta och en glad kille som sålde cocacola på magen.

  jag tror att om jag skulle tillbringa en vecka på nån ö ”ett par timmar bort med flyg” så tror jag hade spanat in Korsika eller Sicilien :)

 5. Anna skriver:

  Var på Santorini för kanske 7-8 år sedan, och vi låg ialla fall på en strand. Vad jag minns så är det väldigt vackert, var dock där i början av maj, nu kanske det mesta är sönderbränt, men växtspaning är kanske inte huvudsyftet..

 6. Linda skriver:

  Hej! Jag var på Santorini med min ex-pojkvän 2001. Jag tyckte att det var helt ok. Relativt rolig shopping, och vackra fiskar i havet. Inget partyställe, men för mig brukar inte det vara det viktiga.
  Kram Linda

 7. Reblo skriver:

  Tack gullisar! Jag kan säga att huvudsyftet med resan är att sola, bada, läsa pocketböcker och sörpla vindrinkar så växtligheten är inte så viktig :)

  Och Korsika och Sicilien vore loooovely men vi är så sent ute att allt är så dyrt. Även sistaminutenresorna som jag helt naivt trodde det skulle krylla av. För tre år sedan båtluffade jag från/till Santorini men spenderade sammanlagt kanske tre timmar på ön så jag minns inget tyvärr.

 8. Anna skriver:

  Jag var på Santorini ett stopp på en medelhavskryssning, minns bara att det var otroligt vackert, den finaste ön av dem alla. Det är inte svårt att komma upp på höjder så man får fin utsikt heller.
  Däremot tror jag att jag visst badade i havet där, har jag fel? men att sanden var grovkornig. Hyr solstolar i såfall! trevlig resa/Anna

 9. gagga skriver:

  Åk till Santorini! En underbar ö. Var där i september för tre år sen. Måste bara dit igen, så fort som möjligt.

 10. malte skriver:

  äh, santorini är bara bulltofta, bara en landing strip, på vägen till IOS! ja, jisses.

 11. Jenny skriver:

  Jag var på Santorini med min mamma och syster för tre-fyra år sedan, och tyckte både bra och mindre bra om ön! Som någon skrev tidigare – en stor del av vykorten som säljs i Grekland är fotade på staden Fira och den otroliga utsikt man har över de kala bergväggarna som stupar rätt ner i havet. Trots den otroliga miljön var vi bara i Fira en kväll – ville bara därifrån så fort vi kom dit! Staden (åtminstone den del som är byggd på bergssluttningen och varifrån man kan se grymma solupp- och nedgångar) bestod av två saker -krimskramsbutiker med fula souvernirer typ små keramikhus med blå dörrar eller saronger i grälla färger eller restauranger med hutlöst dyr ”grekisk” mat och kypare som kunde alla standardfraser på svenska, norska, tyska och finska. Allt som någonsin funnits i staden som varit det minsta grekiskt hade helt bytts ut mot dessa butiker och matställen tillsammans med bankomater, vykortsställ och fotoframkallningsfirmor. Alltså – är det inte detta du är ute efter rekommenderar jag att du undviker den gigantiska turistfällan Fira, med undantag för ett besök för bara se en av de mest otroliga solnedgångar man kan se (bär gärna skygglappar när du trängs med alla Fritidsresetanter och -gubbar i gränderna som med fördel tas av då du ska checka in utsikten : ) ). Mitt tips är att istället se resten av ön – vi bodde på ett mysigt familjeägthotell med världens gulligaste ägare Páris & Julia. Rent och fint, liten mysig hjärtformad pool att morgondoppa sig i och hyfsat billig liten matservering. Underbart god ostomelett och marinerade auberginer! Hotellet ligger vid den södra delen av stranden Perissa (alltså inte där alla charterhotell ligger) som är jättefin! Många greker badar själva här – både semesterfirare och de som bor på ön. Stenstrand, som alla stränder på Santorini, och här finns barer, tavernor, små supermarkets och allt man kan tänkas behöva. Du kan förresten läsa mer om hotellet, Santorini och Grekland över lag på http://www.kalimera.nu. Suverän sida om Grekland av en snubbe som är en riktig Greklandfantast. Kolla in den sidan innan ni åker – vi fick massa bra tips! Hoppas ni får en skön semester!

 12. Reblo skriver:

  åh tack tack tack för alla braiga tips. Paris och Julias hotell låter ljuvligt. Återkommer med rapport när allt är bokat!

 13. Linda skriver:

  Jag skrev ett jättelångt inlägg här men eftersom jag glömde fylla i e-mail så raderades allting ut. Jag var iallafall på Santorini förra året så jag har väl lite erfarenhet av ön. Om du fortfarande funderar på att åka så kan du alltid maila mig om frågor och så. Jag har en hel del bilder därifrån också om du vill se.

 14. Linda skriver:

  Ok. Jag gör ett nytt försök:

  Jag var på Santorini förra året och så här tyckte jag: Ön är ganska så liten så om du ska åka dit så var borta i en vecka och inte två eftersom tillgången på aktiviteter är ganska så begränsad. Vi hyrde moped en dag och åkte upp till öns topp och till staden Oia. Det är därifrån alla vykort är tagna och inte från huvudstaden Fira som vissa skrivit här. Oia är fantastiskt fint där det ligger i en bergssluttning och trots att det var ganska så mycket turister så kändes det ändå ganska grekiskt att vara där.

  Vi bodde i staden Kamari som har en fin strandpromenad med en hel del affärer och restauranger. Och det var väl ungefär allt. Efter man har gått i affärena fanns det mao inte så mycket mer att göra. Man kan iof bada på lavastensstränderna (består av små stenar) men jag gjorde inte det så mycket eftersom det var så himla svårt att ta sig upp ur vattnet pga av stenarna. Jag kan rekommendera dig att åka till Santorini pga av staden Oia som är otroligt vacker men så mycket mer är det inte. Nu kanske vi inte ansträngde oss så jättemycket att ”upptäcka” nya saker när vi var där iof. Om du vill se bilder därifrån så hör av dig!

 15. Reblo skriver:

  tack Linda! Intressant med fler bilder av samma ställe, att alla haft olika upplevelser liksom.

  Jag tror det slutar med att vi bara bokar en flygresa och sedan bestämmer när vi kommer fram. Ev. tar en båt till någon av de andra öarna. (som Malte säger är ju Ios värt ett återbesök ;)

 16. Sandra skriver:

  Hej!
  Jag var på Santorini med min pojkvän för 2 år sedan och ska tillbaka i augusti igen, jag tycker att d va ett kanon ställe.
  Vi var på santorini i 3 dagar och sedan på AntiParos i 4, kan verkligen rekomendera att ta en båt till nån utav öarna ett par dagar, AntiParos, Paros lr Naxos.
  Lycka till och ha en underbar semester, du kommer att bli nöjd!
  //
  Sandra

Kommentera