Popjunkien

Carina Berg är morgondrottning igen

Jag har bloggat en hel del om Carina Berg och nu tänker jag göra det igen. Hon är så BRA i Nyhetsmorgon och äntligen har de hittat ett par som funkar ihop i teve (Carina och Lennart Ekdal). För hittills har sommaren varit en stel uppvisning i präktiga personer på fel ställe.

Värst var så klart Linda Nyberg och han Gummesson – maken till omaka och osäkert ”radarpar” har sällan skådats. Pappa Popjunkie var lika upprörd han och berättade om pinsamma tystnader och hur Gummesson (jag minns inte hans förnamn) satt och passade på alla Lindas meningar för att rätta henne om hon sa fel. Pappa Popjunks passade samtidigt på att dissa Suzanne Sjögrens frisyr men den tycker jag är ganska fin.

Nåväl, ljuvliga Carina. Hon är smart, rolig och framför allt snabb. Hon räddar stela situationer och Ekdal är ödmjuk nog att låta henne styra och han mysskrattar ofta åt henne. Och så gillar jag dessutom att hon har en ”vanlig” hållning där i soffan. Många andra sitter sådär småskolefint med knäna ihop och knäppta händer.

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Carina Berg är morgondrottning igen

 1. [...] erg ska vara programledare för Nyhetsmorgon två morgnar i veckan under hösten precis som vi önskat? Om nu Matt LeBlanc går på strippklubb och betalar för en privat dans och [...]

 2. Håkan skriver:

  Håller helt med dig. Denna veckan har varit den mest lyckade TV4-morgon veckan denna sommaren (hittills). Kombinationen bus-Steffo och Carina som kommer imorgon (eftersom Lennart ska åka till Italien noterar en avundsjuk jag) verkar dock lovande.

 3. malte skriver:

  småskolefinast i morgonsoffan är alltid anna lindmarker. i nyheterna är hon ok, men före kl 14.00 verkar hon vara en helt annan människa. hon skulle kunna ge kungabarnen lektioner i att sitta med händerna i knät, le lite mysigt och verka komplett ointressant.

 4. Johnny skriver:

  Hon ä r bra – vad såg hon hos trista Luuk?

 5. Reblo skriver:

  ah malte, du är nu inne på mitt favvoämne som jag kan diskutera i TIMMAR. Anna L är totalt fel i rollen som mystant i tevesoffan. Hon kan presentera nyheter med tydliga läppar, men hon kan inte småprata avslappnat. När hon och Steffo leder morgonteve blir man nästan rädd för de negativa vibbar som strålar ut från rutan.

  Mycket prestige i allt det där tror jag. Hon avbryter, snäser och är så ointresserad av gästen att man som tittare får ont i magen av medlidande.

 6. Hanna skriver:

  Bäst var i allafall i början av veckan när ämnet lyrik kom upp. Strömstedt satt i soffan och läste diverse lyrikstycken ur minnet. Carina såg konstigare och konstigare ut och sa till slut – men alltså, jag fattar inte grejen med det här med lyrik. Var ska jag börja?
  Skön tjej!

 7. Carreca skriver:

  Jag tycker det är rätt befriande att hon jublar och applåderar högt efter att något liveuppträdande avslutats, även om det ”slår över” i mikrofonen.
  Bäst morgonprogramledare hittills är dock hennes new found lover, var det förra sommaren? Är det bara jag som tycker att Luuk är rätt genialisk fortfarande?

 8. Reblo skriver:

  nej oh nej, jag gillar också Luuk. Däremot minns jag inte hans medverkan i sommarnyhetsmorgon, ngt jag missat förstår jag?

 9. Carreca skriver:

  Som sagt, han var lysande. Minns ej om det var förra sommaren eller för två år sedan. Höjdpunkter var att han varje gång det blev nyheter påannonserade dessa lite bittert med att han minsann inte var betrodd med att vara nyhetsankare, sen fick han faktiskt läsa upp de sista nyheterna i sista sändningen på fredagen. En annan höjdare var när han skulle intervjua någon som skulle skrapa lotter, och denna skrapare var inte särskilt talför, så han frågade hur han resonerat när han valt kläder för den stora dagen, och det blev liksom inget gensvar ens på den frågan, så Luuk avslutade med konstaterandet att: ”Nä, men jeans och t-shirt funkar ju alltid”, och nej det blir såklart helt oförståeligt när man läser det så här, men det var obetalbart när man såg det. Och förstås är det lite småaktigt av mig att tycka att detta lite hånfulla uttalande var roligt, men ja det är ju hans grej att vara lite sådär torrt ironisk på ett lysande sätt. Men ”Gonatt Sverige” var i ärlighetens namn ingen höjdare. Dessutom tycks det som att Nyhetsmorgon fått tag i en bättre stylist än Gonatt Sverige, för där hade ju C. Berg alltid gräsliga kläder.

 10. Louise skriver:

  Håller med, Carina Berg är såå bra. Och väldigt söt, kan jag inte låta bli att tycka. Hom verkar smart, rolig, ställer bra frågor, osv. Tillbaka med henne till Morgonpasset, tack!

Kommentera