Popjunkien

Småkakors lov

Häromdagen pekade min man på några brysselkex på ICA och sa att han inte gillar dem alls. Jag försvarade dem och utropade dem till godaste småkakan. Och idag skriver Svenska Dagbladet att småkakor blir allt mer trendiga och jag tror det ligger något i det.

Och själva artikeln är lite underhållande. Sveriges osexigaste man har skrivit en bok om kakor och så används ord som ”kakideologi”. Det tycker jag är roligt!

Själv är jag mest förtjust i tvåkomponentskakor, sådana som innehåller minst två olika smaker och konsistenser som är lätta att skilja från varandra. T ex mördeg + sylt eller finsk pinne + hackade nötter. Därför går den tråkiga bondkakan fetbort.

äckligast av alla kakor är bondkakor

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Småkakors lov

 1. Maria skriver:

  Åh småkakor – vad gott! Mammas skurna chokladbröd (på bilden kallade Chokladsnitt) och schackrutor är himmelskt goda. Oj vilket mamma-längt jag fick nu.

 2. Zibbo skriver:

  Var det inte bara någon månad sedan det var en artikel om att det blivit tredigt att gå på kondis igen. Och nu propsas det för småkakor! Man börjar nästan undra om det inte ligger en pr-byrå och småler i mjugg över sin kampanj någonstans.

  Själv rekommenderar jag då ett besök på café Annorlunda på Österlen. Ät så mycket småkakor du vill för 51 kr!

 3. Reblo skriver:

  jag hoppas verkligen att det är en PR-byrå som ligger bakom denna vackra kampanj!

  Men sen tror jag att det är mycket nostalgi och så överallt och vart ska man annars blicka när man är klar med 80-talsnostalgi och 60-talsobsession? Mot 50-talets mormorskakfat så klart!

 4. Henrik skriver:

  Min bästa födelsedagspresent någonsin (nästan) var när jag som barn fick en hel plåt med Drömmar av granntanten. Dom var prefekta, alldeles lösa på utsidan och hårda i mitten. Ingen kunde baka Drömmar som hon.

 5. anna skriver:

  schackrutor är BÄST!!! mmmmmm

 6. Sara skriver:

  Härligt med småkakor. Mina favoriter är farmors chokladdrömmar och mina egna hallongrottor. Mmmm… nu blev jag sugen på att baka, synd att jag måste jobba idag :(

Kommentera