Popjunkien

Fy f*n för sommarlovsteater?

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i sommarlovsteater eller radioteater över huvud taget. Den övertydliga beskrivningen av miljöer och händelser av typen ”Camilla, varför håller du i en rosa plastkanna samtidigt som du går långsamt över gräsmattan?” är tröttsamt i längden.

Men ändå måste jag säga att P3:s sommarlovsteater kl kvart i nio är stämningsfull på nåt vis. Jag lyssnar knappt på den men det är skönt att veta att den finns där liksom somrar för länge sedan.

Och i årets version svär de hela tiden! I de få strofer jag har snappat upp sägs saker som ”vad fan gör du?!”, ”jävlar” och ”föräldrar skiter inte i sina barn”. Själv gillar jag svordomar jättemycket så jag tänker inte moralisera, bara konstatera att vardagsprat verkligen har etablerats i etern – nu förekommer det till och med i barnradion.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Fy f*n för sommarlovsteater?

  1. malte skriver:

    jag hajade också till på alla svordomar. och man minns lite försynt kommentaren ”…oj, förlåt, nu svor jag i radio, ursäkta mig!”, som hördes heeeela tiden under 80-talet. inte längre.

  2. Johnny skriver:

    Fan, klaga inte så jävla mycket!

  3. tori skriver:

    Tordyveln flyger i skymningen är sommarföljetongernas sommarföljetong.

  4. Hanna skriver:

    Åh. Maria Gripe ja. Det var länge sen. Frågan är om det ens var bra då?

  5. Lisa skriver:

    Här är inlägget ja som jag läste i Sydsvenskan. ”Den övertydliga beskrivningen av miljöer och händelser av typen “Camilla, varför håller du i en rosa plastkanna samtidigt som du går långsamt över gräsmattan?” är tröttsamt i längden.” , närmare bestämt. Du är en kunglig bloggare du.

  6. ijhsdvc skriver:

    Du är allt en STOOOOOR NOLLA!! Sommarföljetongarna och radioteatern är fantastisk underhållning för både unga, vuxna samt gamla intelligenta personer! Något du tydligen inte är!

Kommentera