Popjunkien

Jag = en brillorm?

Min syn har alltid varit helt felfri. Dvs ända tills jag började jag med kontorsjobb vid laptop och dessutom utvecklade ett bloggberoende. Så nu ser jag till och med ganska dåligt. När jag kör bil, kollar på teve, väntar på tunnelbanan måste jag kisa för att se vad som står på skyltar, skärmar, textremsor etc.

Och innan någon opponerar sig för att jag skulle vara en trafikfara måste jag understryka att jag kör bil så sällan att det precis nu gått upp för mig att jag förmodligen måste ha bilförarglasögon (precis som en gammal gubbe behöver bilförarhandskar, hu).

Men – vart ska man gå? Till vilken optiker och vad ska jag välja för typ av bågar? Jag vill inte hamna i ett 90-talsträsk med tjocka popbågar utan vill ha något tidlöst.

Jag gillar förresten ”Rätt glas – rätt bågar”-reklamen från Synsam med lilla italianokillen som sitter fast på optikerns rygg. Så som den konsumentslav jag är tror jag att jag ska välja just Synsam enbart baserat på reklamfilmen. Men enligt Synsams guide till rätt bågar ska jag ha såna här brillor och de känns ju inte så… heta.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Jag = en brillorm?

 1. [...] å det googlade jag “rätt glas – rätt bågar” från Synsams reklam och gissa var jag hamnade? Att Pete Doherty som Scatman John är en rolig liknelse. [...]

 2. Johanna skriver:

  Synsam är bra. Jag går själv dit såsom varande världens mest närsynta brillorm (-7,25) och de har mycket snyggt att välja mellan. Annars är ju alltid Stureoptikern en hit, de har förutom snordyra märkesbågar också sitt egna märke som faktiskt är helt OK såväl prismässigt som modemässigt. Jag köpte ju sådana här ”osynliga” glasögon nu senast och trots att det tydligen är lite passé nu trivs jag oerhört bra i dem. Jag har till min stora sorg aldrig passat i glasögon. Synd för det kan vara en riktigt snygg accessoar.

 3. Sabina skriver:

  ”Italianokillen” pratar tjeckiska ;)

 4. Jonna skriver:

  Blic/Specsavers har mycket snyggt. Till snygga priser! :)

 5. Hanna skriver:

  Jag är i samma sits som du. Ve och fasa. Jag har alltid varit sjukt nöjd över att alla runt omkring mig fått knalla till optikern – en efter en – men inte jag. Tills nu. Eller snart. Jag vet att jag måste men jag drar ut på det lite bara. Tills det blir dags så sätter jag mig lite längre fram när det ska dras genomgångar i hörsalen på jobbet.

 6. mons skriver:

  nu mer slipper ju jag efter ögonoperation men förut gick jag hos synsam. bra men det kan vara dyrt. nått att kolla upp kan vara när nått märken är på plats och visar sina produkter för då finns ju de flesta bågar och färger.

  om du inte ska ha glasögonen så ofta så skulle jag sats på nån sån billig. när jag använde linser köpte jag hos en billig, bågar, glas, undersökning och spindelmannenfodral för under 1200. mina senaster YSL-glajjor från synsam gick på typ 4800.

  om man tar på avbetalning blir man bara sur i ett halvår efter när de automagiskt drar pengar från ens konto. cash is king, baby!

 7. Ulla skriver:

  Om man har över -10 i dioptri får man gå gratis till NHS-ögonkontrollen. Det är jättepraktiskt för undertecknad att tjäna 23 pund på att vara cp-skadad. Men det är ju inte alla som har den turen. Sorry!

 8. Elin skriver:

  Jag går hos Synoptik vid Hötorget. Det är lite rörigt där så jag ska nog inte säga att de är bäst. Alain Mikli gör väldigt snygga bågar och finns lite varstans.

 9. Bubben skriver:

  Jag känner igen mig i det du skriver. Har dock funderat på en ögonoperation för att min syn ska återgå till det ”normala”. Har fått ögonen på den här sajten där man kan kombinera ögonoperationen med en semester:
  Lasik ögonoperation på Perfekt Syn Hälsoresor

Kommentera